Maas theater dans podium

Verborgen in de wildernis
 • 8+
 • Muziektheater
Speellijst / tickets

Over omgaan met elkaar en omgaan met de wereld om je heen.

“warmbloedige muziektheatervoorstelling” Volkskrant
“vlotte, educatieve voorstelling waar je over blijft nadenken.” Het Grote Recensieboek

Stel je voor: je bent de allerlaatste overlevende van je volk. Al jaren woon je verborgen in de wildernis. Maar ook dáár dringt het geweld van de moderne tijd door. Uiteindelijk lukt het je niet meer om te leven volgens de Weg van je voorvaderen. Je bent helemaal alleen. Wat doe je dan?

Ishi komt op een mooie zomerdag in 1911 ineens de twintigste eeuw binnen gewandeld. Uitgehongerd en met zijn laatste krachten. Hij is een bezienswaardigheid en wordt door iedereen uitgenodigd. Want Ishi weet precies hoe je de beste pijl en boog kunt maken, hoe je onhoorbaar door een bos kunt lopen of hoe je op een meter van een hert kunt komen zonder dat het wegloopt.

ISHI indianenwijsheid voor de 21e eeuw is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal dat ook anno nu enorm tot de verbeelding spreekt. Over omgaan met elkaar en omgaan met de wereld om je heen. Over het samenleven van mens en dier. Maar vooral over wat er gebeurt als je nieuwsgierigheid groter is dan je angst.

Duur voorstelling: 50 minuten (o.v.b.)

Makers
Het Filiaal theatermakers is een Utrechts gezelschap en maakt voorstellingen voor families. Ze combineren spel met muziek maar ook poppen, beeldende kunst, wetenschap en film die live voor je neus gemaakt wordt. Monique Corvers schreef voor deze voorstelling de tekst en singer-songwriter Jasmin Dias Godoy Maia maakte er prachtige liedjes met Braziliaanse invloeden bij. Ze wordt vergezeld door twee acteurs die samen met haar het verhaal vol vaart vertellen, zingen en spelen.

Voorjaarsvakantie
In de voorjaarsvakantie programmeren we volop familievoorstellingen. Voor aanvang en na afloop vermaak je je in ons huttendorp in de foyer. Met knijpers, touwen en kleurige doeken bouw je hutten van tafels. Verstop je nog even binnen voordat de lente echt begint. Klik hier voor het vakantieprogramma.

Picknicken
Lunch vooraf aan de voorstelling met een Maas picknickmandje. Bij de bar krijg je een overladen mand met lekkers en een kleedje, waar jij neerstrijkt mag je zelf weten. In het mandje zit in ieder geval quiche, fruit, stokbrood en salade. Trouwens, de picknick is helemaal vegetarisch. Reserveer er eentje samen met je ticket! Volwassen €7,50 en kinderen € 5,00.

 • Quotes

 • Credits

 • Pers

  “Warmbloedige muziektheatervoorstelling” ★★★ Volkskrant

  “vlotte, educatieve voorstelling waar je over blijft nadenken.” Het Grote Recensieboek

  Publieksreacties

  “De voorstelling heeft me geraakt.” Jara Postma (14)

  “Het was grappig dat de personages zich verkleedden op het podium, maar dat het toch duidelijk bleek dat ze dan een andere rol speelden” Lowis Postma (12)

  “Ik vond het leuk dat ze bij de voorstelling ISHI de verschillen tussen vroeger en nu leiten zien. Je zag bijvoorbeeld een neanderthaler, en dan ging het over een cappuccino met sojamelk. Erg grappig. ook was de voorstleling een goede afwisseling tussen theater en muziek.” Karlijn te Paske (26)

 • Door: Het Filiaal Theatermakers
  Regie en tekst:
  Monique Corvers
  Compositie en zang:
  Jasmin Dias Godoy Maia
  Spel:
  Mirthe Klieverik en Hok Tan
  Beeldprojectie:
  Ramses Graus
  Compositie coach:
  Gábor Tarján

Geef een reactie

Of deel ISHI indianenwijsheid voor de 21e eeuw op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • ISHI indianenwijsheid voor de 21e eeuw

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.