fbpx

Maas theater dans podium

Toptalent on tour
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Drie van de meest inspirerende, verrassende en ontroerende jonge theatermakers, in juni 2013 afgestudeerd aan één van de Nederlandse theater- of dansopleidingen reizen als een toerend festival een maand lang door Nederland met ontwapenend, scherpzinnig, verontrustend en hartverwarmend theater.

In ITshITs on tour stellen talentvolle en opmerkelijke theatermakers van de toekomst zich aan u voor. Geselecteerd tijdens ITs Festival Amsterdam, vers van school, nu al in het theater! Drie van de meest inspirerende, verrassende en ontroerende jonge theatermakers, in juni 2013 afgestudeerd aan één van de Nederlandse theater- of dansopleidingen reizen als een toerend festival een maand lang door Nederland, en zij komen ook langs in het Maaspodium. Gedreven door een innerlijke noodzaak maken zij ontwapenend, scherpzinnig, verontrustend en hartverwarmend theater.

“De eerste editie levert een bijzondere reeks van totaal verschillende korte voorstellingen op, die een rijk geschakeerd beeld geven van de theatermakers van de toekomst. Een mooi begin van een nieuw seizoen: drie bijzondere voorstellingen voor de prijs van één.” (Haarlems Dagblad n.a.v. de eerste editie)

Ook dit seizoen is presentator, columnist en theatermaker Oscar Kocken gastheer van de avond. Hij verzorgt een inleiding en informeel nagesprek, waarin je kennis maakt met de toptalenten van de toekomst.

Op het programma:

Thinking no longer means anymore than checking at each moment whether one can indeed think
Julie Solberg en Erika Cederqvist zijn geboren in de nihilistische jaren tachtig en leven nu in de steeds meer naar spiritualiteit verlangende jaren tien. Tot wat of wie moeten ze zich wenden als ze antwoord willen op de vraag ‘waartoe dit alles?’ In welke emotionele, mentale of zelfs fysieke bochten moeten ze zich wringen om nog iets werkelijks te ervaren? In hun voorstelling laten ze zien dat ze bereid zijn ver, heel ver te gaan. En dat alles in een overdonderende schoonheid.
Makers: Julie Solberg & Erika Cederqvist (Mime Opleiding, De Theaterschool Amsterdam)

A whole lot of nothing
“Telkens als ik voor een publiek moet spreken lijkt het wel of ik mij van deur heb vergist.” Met deze woorden van dichter en toneelschrijver F.G. Lorca opent Wies Fest haar afstudeervoorstelling. Ze transformeert van girl next door in een ware vamp. Wat volgt is een strijd tegen de op uiterlijke schijn gerichte wereld. Met haar tong als fileermes houdt ze de moderne tijd een spiegel voor die je doet afvragen waar al die social media nu zo goed voor zijn. Een persoonlijke en zeer overtuigende monoloog.
Maker: Wies Fest (Acteursopleiding, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)

Rundfunk?
In een half uur tijd de wereld rond in clichés en taboes. Ogenschijnlijk moeiteloos schieten Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout van mocro naar leernicht en van terrorist naar pedofiel. Met een virtuoze speelstijl zetten ze de stereotypen in enkele rake schetsen neer om ze vervolgens genadeloos onderuit te schoppen. De heren zijn niet alleen sterke theatrale persoonlijkheden, ze hebben een fantasie om van te smullen en vormen een grote belofte voor de toekomst.
Makers: Yannick van de Velde & Tom van Kalmthout ( Toneelschool & Kleinkunstacademie, De Theaterschool Amsterdam)

Meer informatie: www.viarudolphi.nl

 • Quotes

 • Credits

 • “Wies Fest…haar techniek is nu al zichtbaar, haar tekstbehandeling prachtig, haar talent pril maar authentiek. En bovenal is Wies Fest eigenzinnig”
  *** de Volkskrant

  “Donkere situatieschets van jonge makers”
  *** NRC Handelsblad

 • Gastheer: Oscar Kocken
  Spel: Julie Solberg en Erika Cederqvist (Thinking…), Wies Fest (A whole lot of nothing), Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout (Rundfunk?)
  Artistiek coach: Peer van den Berg
  Met dank aan: Christiaan Mooij, Marcus Azzini, Viktorien van Hulst, Sanne den Hartogh, Diederik Ebbinge en André Dongelmans.
  Fotografie: Jochem Jurgens

  Rudolphi Producties is een productiehuis voor autonome makers en wordt sinds 2013 structureel gesubsidieerd door Fonds Podiumkunsten en Gemeente Amsterdam.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • ITshITs On Tour

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.