Maas theater dans podium

Wie zei dat nuchter saai moest zijn?
 • circus
 • muziek
 • XL
Speellijst / tickets

Wegens de landelijke lockdown kan deze voorstelling niet gespeeld worden op de beoogde speeldatum. Klik hier voor de meest actuele informatie over de maatregelen die het Maaspodium neemt.

In zijn regiedebuut JACK stript circusmaker Benjamin ‘Monki’ Kuitenbrouwer drie disciplines tot op het bot, om ze daarna zorgvuldig weer op te bouwen tot één verhaal: circus, muziek en licht.

Een muzikant wandelt van instrument naar instrument. Hij plugt en ontplugt kabels om het geluid te krijgen dat hij nodig heeft. De lichtontwerper manipuleert licht en decor door lampen te verhangen en verstellen tijdens de voorstelling. En de jongleur… tsja die jongleert. In haar eigen vloeiende stijl, een mix van acrobatiek, dans en jongleren. Samen creëren ze nieuwe beelden in je gedachtes en live op het podium.

JACK is een energieke, positieve voorstelling over de samenkomst van drie kunstenaars en de kracht van verhalen vertellen. Met paarse neons, knalgele jongleerkegels en grommende synthesizers. Want wie zei dat nuchter saai moest zijn?

Duur voorstelling: 60 minuten

Makers
Benjamin Kuitenbrouwer, beter bekend als MONKI, studeerde in 2014 af aan Codarts Circus Arts Rotterdam en ontving voor zijn afstudeeract een beurs van de Vrienden van Codarts. Sindsdien maakte MONKI twee solovoorstellingen en is hij onder deel van het Franse Chinese paal collectief Sous le Manteau. In 2018-2019 stond hij op de CircusNext shortlist. TENT is het huis voor hedendaags circus van Nederlandse bodem met grenzeloze ambities, vóór en dóór circusmakers met hart voor het vak. Sinds de oprichting in 2010 ondersteunen zij makers in verschillende stadia van hun artistieke ontwikkeling en maakproces.

 • Credits

 • Door: Monki Business, TENT
  Concept, regie: Benjamin Kuitenbrouwer
  Spel: Liza van Brakel
  Muziek: Roel Gosto Vermeer
  Licht: Eva Donker

Geef een reactie

Of deel JACK – GEANNULEERD op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • JACK - GEANNULEERD Geannuleerd

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.