Maas theater dans podium

Het aloude tikkertje in een nieuw jasje
 • 6+
 • dans
Speellijst / tickets

Hoeveel tikkers mogen er zijn?

Vijf dansers jagen elkaar op. Ze worden steeds enthousiaster en verliezen zich in talloze variaties van tikkertje. Er ontstaat een speels spel waarin ze samen op zoek gaan naar de regels. Wanneer ben je af? Hoeveel tikkers mogen er zijn? Ga je iemand anders helpen als die in nood is?

Jij bent ‘m! is een sportieve en dynamische voorstelling van de beloftevolle choreograaf Ryan Djojokarso en theatermaker Bram Jansen waarin gedragsregels worden blootgelegd. Uiteindelijk moet iedereen het eens worden over de spelregels, want pas dan kan het echte spelen beginnen. Maar, pas op, want voor je het weet raak je zelf verzeild in dit potje tikkertje!

Duur voorstelling: 50 minuten (o.v.b.)

Voorjaarsvakantie
In de voorjaarsvakantie programmeren we volop familievoorstellingen. Voor aanvang en na afloop vermaak je je in ons huttendorp in de foyer. Met knijpers, touwen en kleurige doeken bouw je hutten van tafels. Verstop je nog even binnen voordat de lente echt begint. Klik hier voor het vakantieprogramma.

Makers
Dat Ryan Djojokarso en Bram Jansen een goed team vormen, bewezen ze al met het levenslustige liefdesexperiment Alleen de Grootste Nabijheid. Ook vielen ze op met eerdere duetten die ze maakten voor dansevenementen zoals het CaDance Festival 2015 en Voorjaarsontwaken in 2013 en 2016. Jij bent ‘m! is hun eerste dansvoorstelling voor kinderen. Dit in samenwerking met Jong Korzo. Een avontuurlijk en intiem theater in de binnenstad van Den Haag, een broedplaats voor jong danstalent.

Picknicken!
Lunch vooraf aan de voorstelling met een Maas picknickmandje. Bij de bar krijg je een overladen mand met lekkers en een kleedje, waar jij neerstrijkt mag je zelf weten. In het mandje zit in ieder geval quiche, fruit, stokbrood en salade. Trouwens, de picknick is helemaal vegetarisch. Reserveer er eentje samen met je ticket! Volwassen €7,50 en kinderen € 5,00.

 • Quotes

 • Credits

 • “Ik zou mijn vriendjes en vriendinnetjes aanraden om te gaan kijken, want het is echt niet wat je verwacht van dansen en je hebt met het meedoen heel veel lol. Ik geef de voorstelling een 8!”
   Iris (8 jaar), Cultuurbarbaartjes

  Sommige kinderen rollen over de kussens van het lachen. (…) Choreograaf Ryan Djojokarso en conceptbedenker Bram Jansen zijn behoorlijk inventief in het verzinnen en uitwerken van soorten tikkertje. Het lukt de vijf dansers uitstekend om enthousiasme over te brengen. Uiteindelijk staat de hele vloer vol met op kussens hippende tikkertjes. En weet niemand meer wie hem is.”
  Dick van Teylingen, theaterkrant.nl

 • Door: Jong Korzo, Ryan Djojokarso en Bram Jansen
  Choreografie:
   Ryan Djojokarso
  Concept: Ryan Djojokarso en Bram Jansen
  Performance: Jochem Eerdekens, Carlo Camagni, Sammie Hermans, Maria Zhukova, Elizaveta Zhukova
  Muziek: Joost Maaskant

Geef een reactie

Of deel JIJ BENT ‘M! op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • JIJ BENT 'M!

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.