Maas theater dans podium

wat verbindt is de heartbeat
 • dans
 • XL
Speellijst / tickets

Een frisse shake, die Afrikaanse dansstijlen met hedendaagse en urban dansvormen vermengt

JONGA -kijken- is een ontmoeting tussen Nederlandse en Zuid-Afrikaanse dansers. Een frisse shake, die Afrikaanse dansstijlen met hedendaagse en urban dansvormen vermengt. Wie ben ik en wie is die ander? Wat zijn onze gewoontes en hoe oordelen wij? In JONGA krijgen die observaties vorm in een hedendaagse mix van verschillende dansculturen en stijlen. Rode draad is de altijd aanwezige slag van het hart: de beat. Theatergroep DOX won in 2013 de Fentener van Vlissingen Cultuurprijs: ‘Met één voet in de bonte jongerencultuur en een andere op het professionele podium presenteert DOX wervelend en pakkend totaaltheater. Waar anderen in een spagaat blijven hangen, komt bij DOX alles in beweging.’

Afrovibes
Deze voorstelling is onderdeel van het Afrovibes festival. Afrovibes brengt jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Ze laten het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbinden dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival is van 28 september tot en met 9 oktober in Nederland, waarvan drie dagen in het Maaspodium!

Het festival thema van dit jaar is Fragile Freedom – breekbare vrijheid. Hoe kunnen we elkaar begrijpen in deze turbulente tijden? Luisteren we naar elkaar? Wij leven in een tijd van heftige ontwikkelingen binnen onze samenleving, een tijd van polarisatie. Vrijheid en democratie komen niet vanzelf, zijn kwetsbaar en bestaan bij het verstaan en begrijpen van de ander. Hedendaagse Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars laten zien hoe zij onze huidige tijd ervaren en naar hun verleden en de toekomst kijken.

Ontdek de rest van het programma hier.

Wil jij tijdens Afrovibes meer dan één voorstelling op een dag zien? Kies dan voor de voordelige combitickets op zaterdag en zondag.
>> klik hier voor combitickets zondag Afriqueer 16:00 uur & JONGA 18:00 uur
<< klik hier voor combitickets zondag What Remains 16:00 uur & JONGA 18:00 uur 

 • Credits

 • Productie: DOX
  Choreografie: Erik Bos, Elvis Sibeko
  Dans: Elvis Sibeko, Erik Bos, Thomas Bos, Rein Luuring, Aviwe November
  Video design: Thomas Bos
  Motion graphics design: Rein Luuring
  Advies kostuums: Kim van der Zijde
  Techniek: Teun van den Brink
  Artistieke coaching: Hildegard Draaijer, Victor Mentink

Geef een reactie

Of deel JONGA op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • JONGA

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.