Maas theater dans podium

Een dialoog met werk van Wies Bloemen
 • dans
 • XL
Speellijst / tickets

Danstheater AYA komt met een triple-bill uit het rijke oeuvre van 25 jaar AYA

In het kader van het 25 jarig jubileum van Danstheater AYA heeft Wies Bloemen drie jongere choreografen gevraagd om een dialoog aan te gaan met werk uit het rijke oeuvre van 25 jaar AYA. Giulio D’Anna, Alida Dors en Cecilia Moisio gelden alle drie als getalenteerde choreografen van de jongere generatie in Nederland. Alle drie wonnen ze de Prijs van de Nederlandse Dansdagen, Dors in 2012, D’Anna in 2013 en Moisio afgelopen jaar 2014.

Nu maken zij bij AYA de triple-bill Jubel. Als uitgangspunt voor hun choreografiën konden zij kiezen uit het werk van Wies Bloemen. Ze zijn vrij om geheel hun eigen interpretatie te geven van de stukken. Cecilia Moisio heeft gekozen voor het stuk Eindtijd uit 2000. Alida Dors stort zich op Bronsttijd uit 1996 en Giulio D’Anna neemt als uitgangspunt Harnas uit 2013.

Danstheater AYA
AYA is in 1990 opgericht door artistiek leider en choreograaf Wies Bloemen, aanvankelijk als dansgezelschap voor volwassenen. Sinds AYA landelijk en internationaal succes verwierf met de jongerenvoorstelling Bronsttijd (1996), over seksualiteit en verliefdheid, besloten zij zich specifiek op jongeren te richten. Verwondering, nieuwsgierigheid en maatschappelijk engagement liggen aan de basis van hun werk. AYA is rauw en ongepolijst, voorbij schoonheid en ijdelheid.

Klik hier voor de website van Danstheater AYA

Zie hieronder de trailers van de drie getalenteerde choreografen

 

 • Quotes

 • Credits

 • Quotes uit het reactieboek:

  (Liefde) verhaallijn is top! (L)

  Tof! duidelijke keuze’s mooie combi origineel

  Choreo! WAUW

 • Choreografie: Giulio D’Anna, Alida Dors en Cecilia Moisio

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Jubel

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.