Maas theater dans podium

A lively mix of theatre and dance for the whole family
 • 6+
 • dans
 • theater
Speellijst / tickets

A mistress. Everyone’s had one. She teaches daily, writes things on the blackboard, gives punishments and patiently checks your work. But what does she do when she leaves the classroom? Is the miss teacher still a teacher then? And where does she go? Does she have a house or does she sleep on a judo mattress in the gym? Is your miss teacher a human being like you, and what does she do when she stops being a mistress? What’s the secret life of that familiar figure who stands in front of you caringly every day?

Maybe there’s a clearing somewhere in the forest where all the mistresses of the world come together, where they can be human beings again. They take off their glasses, throw all the homework in the bushes and build an enormous campfire for roasting marshmallows. They tell each other exciting stories, kiss princes and listen to pop music. Maybe your mistress is from another planet who flies around the universe on her own in her free time. Or she turns out to be a famous ballerina who secretly wears a tutu underneath her suit. The Mistress Ballet is about the secret life of the teacher and at the same time it’s an ode to the mistress.

René Geerlings about The Mistress Ballet
“When you are six years old, the world revolves mainly around you. You don’t really wonder about other peoples’ lives, especially not when they’re adults. The Mistress Ballet offers an imaginative insight into the world behind the schoolboard. We put the mistress on a pedestal and make her of mythical proportions. Because growing and wising up is a delicate matter. And mistresses around the world bear a great responsibility. With this performance, we want to celebrate fantasy, but also support the significance of good education. And I promise you, after this performance, you will never look at your mistress the same way ever again.”

Moniek Merkx about The Mistress Ballet
“I was so inspired by the first interviews with some mistresses that I came up with a ton of adventurous scenes right away: rascals in the classroom, a mistress that is captured or has to marry someone even though she doesn’t want to. In my eyes, the mistress is a real hero. She has to fight against bizarre rules, an infinite amount of obligations and dragon like parents. It feels great to convert real educational concerns into absurd and exaggerated situations.”

28 reacties op Juffenballet

 1. De acteurs speelden heel goed. Ik vind dat zij gewoon echt in hun rol zaten en dat vond ik wel bijzonder. Er werd wel veel beetje boos gespeeld, maar dat is toch best moeilijk om te spelen en dat weten veel mensen niet. Het podium was spannend. En die was alsmaar anders. Ik heb bijvoorbeeld, een school, achter een doek. En in een bos. Was allemaal erg mooi gemaakt, snelle wisselingen van school naar bos.

 2. Ik vond het een super leuke voorstelling: het was spannend, grappig en mysterieus. Het ging over een stel gemene juffen, die een geniepig plannetje hadden. De lieve juf Roos die nieuw was op de school vonden ze maar raar. De directrice was heel lief en aardig. De gemene juffen wilden haar weg hebben en gingen hun eigen gang. De school werd een zooitje, hun plannetje was gelukt om directrice Maanzaad weg te krijgen.

 3. Ik heb heel erg genoten van deze wonderlijke voorstelling. Ik raad het aan om hier met je familie naartoe te gaan het is spannend, grappig, mooi en een beetje herkenbaar voor kinderen op de basisschool Het was leuk en ik ben erg blij dat ik er naartoe ben gegaan.

 4. Ik vond het een mooie voorstelling met veel humor, spannende momenten en veel fantasie. Het verhaal lijkt op een sprookje maar heeft ook dingen die uit een waargebeurd verhaal zouden kunnen komen. Er werd bijvoorbeeld getoverd, maar er werd ook gewoon lesgegeven. Na de voorstelling hebben we gedanst.

 5. Met veel plezier ging ik met schoondochter en kleinkk, 8 en 6 jaar, naar het juffenballet.
  Alleen al de voorpret!
  Het was een kleurrijk spektakel, lust voor het oog, maar..
  Het verhaal vond ik veeeels te moeilijk. Ik kon het amper volgen ( oma), laat staan de kinderen.
  Te hap/snap, onlogisch..niks met de kinderwereld te maken….
  Waar kwam ineens die act met de kist doorzagen vandaan?
  Om maar wat te noemen.
  Wat hebben kinderen aan het “geworstel ‘in de grote mensenwereld?
  Het was een familie voorstelling, ik weet het, maar te ingewikkeld…
  Jammer…
  Mijn kleindochter van 8, bijna 9 vond het allerleukste dat Roos na afloop “aan te raken”was……
  Zo simpel kan het…
  Bij deze aan mijn behoefte voldaan….
  Hartelijke groet, Ineke Hoeks

 6. Erg leuke voorstelling. Omdat het zo professioneel is en in een hele grote zaal, was het voor mijn dochter van 7 alsof ze de volgende stap maakte van jeugdtheater naar ‘het echie’. Op een gegeven moment zakte het verhaal wel iets in, op het moment dat Stroop de macht overneemt.

 7. Leuke voorstelling, goed gezongen en gedanst. Sommige grapjes of t lied ‘winter is coming’ waren niet te volgen voor de wat jongere kids, maar maakte t voor de ouders wel leuk.

 8. Het was een erg leuke voorstelling, dat het publiek zelf mag stemmen en dat we de mee mochten doen met de gym, was erg leuk. Heel goed geacteerd en ook heel grappig dat 2 van de 4 juffen door mannen werden gespeeld. Alleen zijn Engelse liedjes nog wel een beetje lastig voor wat kleinere kinderen. Maar het decor en de geluidseffecten waren heel mooi en het is een geweldige voorstelling voor jong en oud.

 9. Lieve ‘juffen’, wat een prachtige voorstelling vanmiddag in het Zaantheater. Goed verhaal, fantastisch gespeeld en gedanst! Mijn buurman en ik begonnen bijna te applaudisseren na jullie oproep aan de ouders om niet zo te zeiken.
  Dank voor jullie performance!

 10. Een heerlijke voorstelling voor jong en oud. Zeker niet alleen voor kinderen, ook voor tieners en volwassenen. Een prachtige voorstelling vol dans, zang, humor en sterk acteerwerk. En een lust voor het oog.

 11. Een bruisende voorstelling met veel zang en dans. Geweldige acteurs. Het is een show vol mystiek. Het lijkt goed fout te gaan, kan het ooit nog weer goed komen? Ga zelf maar kijken, het is meer dan de moeite waard.

 12. Een leuke, flitsende voorstelling met veel dans. Weer eens wat anders dan we tot nu toe gezien hebben en zowel voor mijn zoontje van 7 als voor mij erg leuk om naar te kijken. Een bijzondere belevenis!

 13. Voor kinderen een leuk sprookje met toffe dansen en muziek. Prachtige kostuums en decor. Voor volwassenen zit er duidelijk een diepere laag in en is het een beklag tegen de kant die het onderwijs dreigt op te gaan.

 14. Het was overweldigend vrolijk, gezellig en leerzaam voor deze oma
  Het heeft de kinderen geboeid tot het einde van de voorstelling
  Ook mijn kleintje van 4 jaar
  Mijn complimenten
  Het was zeer de moeite waard

 15. Ik vond het een hele goede voorstelling. Vooral dat het van alles wat was… eng, grappig, kritisch, mooie kostuums, modern, snel, afwisselend.. ik heb genoten 🙂

 16. Wij hebben genoten. Humor icm serieuze topics en interactie met publiek. Fantastisch en ga zo door Kruidvat, klaproos, maanzaad, blauwzuur en stroop!!

 17. Eerst mocht ik het als juf zien en daarna als moeder mee met groep 6 waar mijn dochter in zit. Beide keren volop genoten van een geweldig stuk! Los van de humor ook prachtige zang en dans. De keer met mijn dochter ook gezien wat het deed met een zaal vol kinderen, echt geweldig! In alle jaren (ook met zoon die ouder is) mee geweest naar dit soort voorstellingen voor school, maar nog nooit een zaal vol kinderen gezien die van begin tot einde zo erin meegaan. Echt heel knap!

 18. Het mooiste/grappigste moment uit de voorstelling vond ik de juf (man verkleed als vrouw) die de mooie paarse jurk aan had. Ik vond de jurk mooi want ik hou van de kleur, en de man verkleed als vrouw is wel grappig om te zien.

 19. Gisteren hebben wij een super leuke middag gehad bij de première van Juffenballet. Bijzonder stuk, in een tijd waar er door leerkrachten zoveel gestaakt (moet) worden voor beter onderwijs. Onze meiden zagen vooral juffen die buiten de klas heel gek en soms ook gemeen doen. Hoe dan ook, veel gelachen en weer wat meegekregen om over na te denken.

 20. Sandy, van harte gefeliciteerd met een zeer geslaagde avond! da s nog ns werkdruk verminderen…. breng ajb onze complimenten aan iedereen die betrokken is bij Het Juffenballet….Fijne dag en lekker ‘smilen’ deze dag.
  OBS Bommelstein

 21. Wat een geweldige voorstelling gisteren, we hebben genoten! Super bedankt en heel veel succes met de organisatie en de optredens in het land. Complimenten voor iedereen die eraan meegewerkt heeft om deze productie te maken en uit te voeren.
  TOP!
  Hartelijke groet, Nora Brouwer

 22. Ik vond het goed in elkaar zitten, het decor was erg mooi en afwisselend. Het was leuk dat er veel gedanst werd, de kostuums waren mooi en ik vond juf Stroop heel grappig. Ik vond het gewoon heel goed. groetjes, Lucie

 23. Wat een aanfluiting. Zo worden leerkrachten dus gezien. Losers. Een beschamend slechte voorstelling op het niveau van groep 6 voorstelling en dan is dat nog voor Bonte Hond een compliment, Een niveau van niets.
  Vreselijk dat hier subsidie voor wordt gegeven.

  1. Hi Tineke,

   Wat vervelend dat je de voorstelling zo hebt ervaren, dat is niet onze bedoeling geweest.
   Zo zie je dat kunst op verschillende manieren kan worden geïnterpreteerd en dat iedereen altijd met een eigen blik kijkt. We komen elkaar binnenkort weer tegen i.h.k.v. KIDD, en gaan graag met je in gesprek.

   Groetjes Anne van BonteHond en KIDD.

Geef een reactie

Of deel Juffenballet op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

School-voorstellingen

Gespeeld

 • Juffenballet KAF Almere
 • Juffenballet KAF Almere
 • Juffenballet KAF Almere
 • Juffenballet KAF Almere
 • Juffenballet KAF Almere
 • Juffenballet KAF Almere
 • Juffenballet Theater Zuidplein Rotterdam
 • Juffenballet Theater Zuidplein Rotterdam
 • Juffenballet Koninklijke Schouwburg Den Haag
 • Juffenballet Koninklijke Schouwburg Den Haag
 • Juffenballet Koninklijke Schouwburg Den Haag
 • Juffenballet Wilminktheater Enschede
 • Juffenballet Chassé Theater Breda
 • Juffenballet Chassé Theater Breda
 • Juffenballet Chassé Theater Breda
 • Juffenballet Chassé Theater Breda
 • Juffenballet Theater aan de Schie Schiedam
 • Juffenballet Theater Kerkrade Kerkrade
 • Juffenballet Theater Kerkrade Kerkrade
 • Juffenballet Theater Kerkrade Kerkrade
 • Juffenballet Stadsschouwburg Utrecht Utrecht
 • Juffenballet Theater De Spiegel Zwolle
 • Juffenballet Deventer Schouwburg Deventer
 • Juffenballet Deventer schouwburg Deventer
 • Juffenballet Kunstmin Dordrecht
 • Juffenballet Stadsschouwburg Amsterdam Amsterdam
 • Juffenballet Stadsschouwburg Amsterdam
 • Juffenballet Stadsgehoorzaal Leiden
 • Juffenballet Stadsgehoorzaal Leiden
 • Juffenballet Theater Rotterdam Rotterdam
 • Juffenballet Theater Rotterdam Rotterdam

Bekijk de openbare voorstellingen