Maas theater dans podium

Een scripted reality over liefde, (on)macht en wraak
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

In een opwelling boekt de overwerkte Astrid een reis naar een Afrikaans land. Terwijl de beach boys zich aan haar opdringen valt haar oog op de veel jongere, trotse visser Kofi. Ze worden verliefd en samen verhuizen ze naar Nederland. Het geluk lijkt hen toe te lachen, ze krijgen een tweeling. Maar Kofi kan niet goed aarden in zijn nieuwe omgeving. Wanneer Astrid verliefd wordt op een collega, is er geen plek meer voor Kofi in haar leven. Kofi voelt zich machteloos en op een dag haalt hij de kinderen van het schoolplein en vertrekt. Astrid reist met een op sensatie beluste televisieploeg naar zijn geboortedorp. De klopjacht op Kofi begint.

Kaap Liefde is een voorstelling over liefde, (on)macht en wraak. Geïnspireerd op het TV-programma Ontvoerd waarin het verhaal van de ‘dader’ niet in beeld komt. Raymi Sambo en de makers vragen zich af: Wat is zijn verhaal? Wat laat de televisie ons wel of niet zien? Wanneer ben je dader en wanneer slachtoffer?

Duur voorstelling: 80 minuten o.v.b.
Tickets boeken:
 Tickets vanaf €10. Klik hier om te boeken.
Coronamaatregelen: Ga je met je eigen huishouden, boek dan gezamenlijk. Ga je met anderen, boek dan apart. Je hoeft je niet te laten testen en je hoeft ook geen mondkapje op. Wel vragen we iedereen vanaf 18 jaar om anderhalve meter afstand te bewaren. Wij volgen de landelijke maatregelen en passen ons daar direct op aan als er iets verandert.

 • Credits

 • Door: Raymi Sambo Maakt, BackBone
  Concept, regie:
   Raymi Sambo
  Spel: Marian Mudder, Romano Haynes en anderen.
  Choreografie: Donna Chittick
  Tekst: Maaike Bergstra
  Dramaturgie: Gerardjan Rijnders
  Compositie: Ata Güner
  Decor: Allard Derksen
  Styling: Jantine Kraayeveld
  Licht: Martijn Steman

  Over de makers
  Raymi Sambo Maakt
  creëert voorstellingen, podcasts, films en talkshows die hun wortels vinden in de interculturele en de queer samenleving. De onderwerpen zijn actueel en geïnspireerd door gebeurtenissen in het land en ingebed in een universele thematiek. We tonen relevante en herkenbare verhalen voor iedereen die niet gelooft in hokjes en graag de eigen bubbel doorbreekt.
  BackBone creëert relevant en urgent werk met de waarden van hiphop als uitgangspunt. De stichting stelt maatschappelijke thema’s aan de kaak, met als doel het publiek te prikkelen en aan het denken te zetten over zijn aandeel in de maatschappij. BackBone is enthousiast over toekomstig talent en schept een omgeving waarin jonge makers en dansers zich kunnen ontwikkelen.

   

Geef een reactie

Of deel Kaap Liefde op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.