Maas theater dans podium

Over wachten en geduld hebben
 • 4+
 • fysiek theater
Speellijst / tickets

Ergens in een magazijn vol lege dozen werken twee punctuele mannen. Zij vullen de dozen met precisie en kado’s, alles volgens protocol. De grote kadomachine spuwt stipt op tijd presentjes, klaar om ingepakt en afgevinkt te worden. Sokken moeten netjes worden samengevouwen in een klein doosje, een hoge hoed verdwijnt in een goocheldoos en een dinosaurus hoort in een oude doos. Waar dan ook is er altijd wel een feest, dus er moeten kado’s gepakt en gestapeld worden en er mag niets misgaan.

Dan stokt de machine. Het enige dat eruit komt is stof en een vreemd geluid. Maar dat is moeilijk in te pakken… Dit hebben de mannen nog nooit meegemaakt. Wat moeten ze doen? Staat er iets over in de handleiding? Moeten ze wachten op kado’s? Tegen alle bedrijfsregels in nemen ze, onzeker maar doelbewust, het heft in eigen hand. Als de kado’s niet naar hen komen, dan komen zij wel naar de kado’s. En er is haast bij, want er leeft altijd wel iemand in de Gloria.

Wachten op kado is een voorstelling over wachten en geduld hebben, maar ook over uit de band springen, feesten en uitpakken. Over het betreden van niet-gebaande wegen die je verder brengen dan je had verwacht. En over een monster van een machine.

Duur voorstelling: 50 minuten

Makers
Tg Graasland maakt voorstellingen waarbij het toneelbeeld je in een andere wereld zet, waarin tekst wordt gemeden en enkel gebruikt wanneer er puntjes op de i staan. Het hart van tg Graasland bestaat uit de theatermakers Emiel de Jong en Harold Schraven. Voor Wachten op kado werken Emiel en Harold samen met Rutger Buiter. Rutger speelt al jaren bij Theatergroep Vis à Vis (Almere) en heeft daarnaast verschillende eigen soloprojecten gemaakt onder de naam NITWIT. Zijn beeldende manier van verhalen vertellen past ook goed bij de Graaslandstijl.

 • Credits

 • Door: Tg Graasland
  Spel, concept:
  Rutger Buiter, Emiel de Jong, Harold Schraven
  Fotografie: Richard Smits
  Ondersteuning: Verkadefabriek Den Bosch

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Wachten op kado - Geannuleerd Geannuleerd
 • Wachten op kado - Geannuleerd Geannuleerd

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.