fbpx

Maas theater dans podium

Een jongen met een droom
 • 6+
 • Muziektheater
Speellijst / tickets

Een muzikaal maar kritisch sprookje naar het boek van Jan Terlouw.

Zeventig jaar geleden overleed de koning van Katoren. Sindsdien heerst er een minister die zich alleen bezighoudt met nutteloze zaken. De problemen onder de bevolking stapelen zich op en de jonge Stach wil hier iets aan doen. Daarom besluit hij koning te worden! De minister geeft Stach zeven onmogelijke opdrachten die hij moet volbrengen voor hij tot koning kan worden gekroond. Tijdens zijn avonturen helpt hij niet alleen de bevolking van Katoren, maar leert hij ook wat het is om een goede koning te zijn.

De voorstelling Koning van Katoren is een hedendaagse versie van het boek die de wereld van Terlouw doet swingen. Een moderne versie van het verhaal in een wereld waar het vertrouwen in de politiek afneemt en er meer problemen dan oplossingen zijn. Stach strijdt voor de toekomst en laat zien hoe het óók kan.

Duur voorstelling: 65 minuten (o.v.b.)

Makers
De Nachtdieren is een theatergezelschap dat zich richt op het maken van interdisciplinaire theaterproducties met een maatschappelijk karakter. Ze zien theater als een medium dat midden in de maatschappij hoort te staan. Een moment van ontmoeting om samen naar een verhaal te luisteren. Een verhaal waar wij allemaal mee te maken hebben.

 • Quotes

 • Credits

 • “Koning van Katoren is een voorbeeld van hoe indrukwekkend een voorstelling kan zijn zonder opschmuk en grote decors. Kinderen hebben nog een grote fantasie en hebben niet veel nodig.”
  Olga Klöne (Theater Twee Hondjes)

 • Door: De Nachtdieren
  Spel: Dorian Bindels, Jacob de Groot, Bart Sietsema & Jonata Taal
  Regie: Dorian Bindels & Roderick Bredenoord
  Schrijver: Job Römer
  Muziek: Bart Sietsema
  Advies en hulp: Jan Terlouw
  Foto’s: Peggy de Haan & Neeltje de Vries
  Posterbeeld: Anne Fé de Boer

Geef een reactie

Of deel Koning van Katoren op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Koning van Katoren Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.