Maas theater dans podium

Nationale Herdenking Keti Koti
 • familie
 • theater
Speellijst / tickets

Een persoonlijke zoektocht naar een gezamenlijke geschiedenis

Ben ik mijn geschiedenis? Welk verhaal vertelt mijn stad? Of mijn straat? Wie zijn mijn (voor)ouders? Aan wie dank ik mijn vrijheid? Wat weet ik? En wat weet ik niet?

In Wat we (niet) weten duiken ruim 20 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 24 jaar onder leiding van theatermakers Jeroen van der Heijden en Aisa Winter in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en het Slavernijverleden.

Ze onderzoeken wat we nou eigenlijk echt herdenken en in hoeverre een geschiedenis van toen je identiteit van nu bepaalt. Ze werken vanuit wat ze weten, maar gaan vooral op zoek naar de zwarte gaten en lege plekken in dat wat ze nog niet weten.

De uitkomst van deze zoektocht presenteren ze in twee delen, op 4 mei 2019 in het kader van Theater Na de Dam en op 29 & 30 juni 2019 in het kader van Keti Koti. Ze vertrekken daarbij vanuit één onderzoek en maken twee verschillende voorstellingen.

Keti Koti
Op 30 juni, de avond voorafgaand aan de Keti Koti viering, herdenken we de slachtoffers van de trans-Atlantische slavenhandel en de slavernij in de Nederlandse koloniën. Op 29 en 30 juni maakt Wat we (niet) weten deel uit van het Keti Koti festival georganiseerd door: Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst, Keti Koti Connect, Kabra Neti.

 • Credits

 • Concept, regie: Jeroen van der Heijden, Aisa Winter
  Projectleiding: Esther Schouten
  Spel 4 mei Theater na de Dam : Beyza, Britt, Cemal, Chiara, Danielle, Fay, Felix, Janna, Jhaleesa, Leonard, Liam, Lieke, Lotte, Lotti, Mats, Medhane, Romy, Roshan, Rózsa, Sharandy, Shaynesh, Sjainitta, Tamar & Vanilson
  Spel 29 en 30 juni Keti Koti: Mats, Faye, Cemal, Romy, Sjainitta, Tamar, Felix, Janna, Lotte, Lotti, Lieke, Britt, Rósza, Daniëlle
  Dramaturgie (stage):
   Karsten Duyvis
  Met dank aan: Theater Na de Dam, Josua Ossendrijver, Hanna Timmers, Wim Reijnierse, AH Sint Jobsweg en iedereen die met ons in gesprek gaat

Geef een reactie

Of deel Wat we (niet) weten op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Wat we (niet) weten
 • Wat we (niet) weten
 • Wat we (niet) weten

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.