Maas theater dans podium

Wervelende kook-dans-show over de wereldkeuken
 • 0-99 JR
 • danstheater
Speellijst / tickets

In welk land mag je slurpen aan tafel? Hoe smaken vergeten groenten? Is drakenfruit echt gevaarlijk en wat betekent ‘de liefde gaat door de maag’? Plan d- gaat in Buurmans keukenparade op zoek naar de keuken en de eetgewoontes van de buren. Het hele toneel is een melting pot van geuren, kleuren en smaken. In deze grote wereldkeuken worden verhalen verteld over kosher en halal, over kletskoek en Vlaamse friet, over couscous en gehaktballen. Koken verbindt culturen en koek en taart zijn voeding voor de ziel.

Twee dansers ontdekken de ultiem lekkerste recepten van de wereld. In een smakelijke ontdekkingstocht door de wereldkeuken vinden ze een scala aan gerechten en gebruiken die iets vertellen over het land van herkomst. Ze vieren de wereldkeukenvrede door samen te eten en te leren van elkaars gekkigheden.

Voor iedereen van 0-99 jaar die van eten houdt.

Duur voorstelling: 55 minuten

Makers
Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn Plan d- professioneel danstheater voor kinderen en volwassenen. Hij maakt zijn voorstellingen herkenbaar door de absurditeit van de hedendaagse mens bloot te leggen, geïnspireerd door verhalen van mensen en bijzondere ruimtes.

EXTRA’S IN HET MAASPODIUM
Maaspodiumplank
Nog even blijven hangen? Na de voorstelling staat een plank vol lekkers op je te wachten. Wat is het lekkerste fruit van dit seizoen? Hoe smaken geroosterde kastanjes? Komt dit brood uit eigen oven? Eet en beleef mee. Reserveer een plank samen met je ticket. Klein (2 pers): €7,50, Middel (4 pers): €13, Groot (6 pers): €19.

 • Credits

 • Concept, choreografie: Andreas Denk
  Dans: Andreas Denk, Cherif Zaouali
  Muziek: Kavéh Vares
  Lichtontwerp: Varja Klosse
  Co-choreografie: Jordi Casanovas, Wendy Grin
  Eindregie: Mohamed Aadroun

Geef een reactie

Of deel Buurmans keukenparade op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.