Maas theater dans podium

Over 'de confidential files' die wij in onze hersenen bewaren
 • danstheater
 • XL
Speellijst / tickets

Kibra Silensio (‘doorbreek de stilte’ in het Papiaments) is een solovoorstelling over ‘de confidential files’ die wij in onze hersenen bewaren. Waarom onderdrukken wij bepaalde ervaringen? Hoe dealt de nieuwe jonge Caribische generatie met moeilijke en traumatische belevenissen? Vooral in een community waar je opgroeit met de ‘omdat ik het zeg’ en ‘suck it up’ attitude. Wat is het effect hiervan op latere leeftijd? En wat is je behandelwijze?

Duur voorstelling: 60 minuten.
Tickets boeken:
 Tickets vanaf €10. Klik hier om te boeken.
Coronamaatregelen: Ga je met je eigen huishouden, boek dan gezamenlijk. Ga je met anderen, boek dan apart. Je hoeft je niet te laten testen en je hoeft ook geen mondkapje op. Wel vragen we iedereen vanaf 18 jaar om anderhalve meter afstand te bewaren. Wij volgen de landelijke maatregelen en passen ons daar direct op aan als er iets verandert.

 • Credits

 • Concept, spel: Ritzah Statia
  Muziek producer: Jasmine Perez
  Artistiek: Marjorie Boston, Maarten van Hinte, Kaja van Bruggen

  Over de maker
  Ritzah Statia is een fysiek theatermaker, urban danser, mimer en spoken word performer, die vanuit de bronnen haar eigen signatuur heeft ontwikkeld. Deze bronnen zijn voornamelijk de afro-Caribische cultuur en de hip-hop cultuur, haar Antilliaanse achtergrond en de zwarte vrouw. “Ik ben begonnen als urban danser en opgeleid als mimer en theatermaker bij de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam, en heb altijd mijn wortels gehouden in de ‘urban’ scene. Het is een andere manier van storytelling. Dat is waar ik mijn grootste inspiratie vandaan haal”, aldus Ritzah.

  Theater of the Now randprogramma
  Kibra Silensio is onderdeel van de Theater of the Now-reeks: interactieve avonden over de wereld van nu, met een randprogramma dat is samengesteld door een Rotterdams jongerenpanel. Tickets voor deze voorstelling zijn inclusief (interactief) randprogramma. Klik hier voor meer informatie over Theater of the Now.

Geef een reactie

Of deel Kibra Silensio op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.