Maas theater dans podium

Schoffies en schooiers
 • 6+
 • dans
 • muziek
 • theater
Speellijst / tickets

OP HET DRIJVENDE HOFVIJVERPODIUM WORDEN DE JONGSTE KLASSIEKE MUZIEKLIEFHEBBERS EN HUN OUDERS MEEGENOMEN IN DE KLEURRIJKE WERELD VAN DE VAGEBONDEN.

Wie heeft er nou zijn tent op het podium opgezet? Dit is toch geen plek om vakantie te vieren? Vorig jaar werd het KinderWaterConcert ook al flink op zijn kop gezet door deze vreemde familie. Het concert viel daardoor bijna in het water! Dit jaar zijn ze hier helemaal niet om vakantie te vieren, ze zijn hard aan het werk. Met hun eigen artiesten, acrobaten en breakdancers willen ze ook wel optreden op het grote podium op de Hofvijver. Het enige probleem is dat het KinderWaterConcert met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht dan ook al op de agenda staat! Met hun brutale streken en rare fratsen proberen deze schoffies en schooiers het KinderWaterConcert naar hun eigen hand te zetten. Zal het nog wel lukken om een concert te geven met al die bemoeienissen?

Familie Classique
Het KinderWaterConcert is het hoogtepunt van Familie Classique, de familieprogrammering van Festival Classique dat dit jaar plaats vindt van 18 tot en met 21 juni in Den Haag. Na het succes van de afgelopen jaren is er ook deze editie weer een workshop kinderfestivalreporter. Gewapend met smartphone of digitale camera leert een groep kinderen tussen de 9 en 12 jaar op zondag 21 juni alles over het zijn van een reporter. Uiteindelijk mogen ze zelfs verslag doen van het KinderWaterConcert.

Familie Classique groeit al jaren in populariteit. Er zijn voor alle leeftijden geschikte concerten en activiteiten tijdens het festival, waarbij kinderen kennis maken met klassieke muziek. Kinderen beginnen met de ontwikkeling van hun klassieke smaak bij de Baby-, Peuter- en Kleuterconcerten, waarna ze doorgroeien naar het KinderWaterConcert om uiteindelijk als volwassene uit te komen bij het Hofvijverconcert.

Kaarten reserveren
Reserveren via www.festivalclassique.nl / 070 3818106
aanvang: zondag 21 juni 2015, 12:00 uur
Toegang: €15,00
Leeftijd: 6 t/m 106 jaar

 • Credits

 • Concept, regie: Jolanda Spoel
  Tekst: Lukas Simonis
  Orkest: Orkest van de Koninklijke Luchtmacht onder leiding van Jasper Staps
  Acteurs: Ismail Charfouf, Jurrie Drent, Boyd Grund, Merlijn van Hinthem, Serge Hogenbirk, Bas Keijzer, Fahd Larhzaoui, Annemieke van der Linde, Dennis Rudge, Kathenka Woudenberg en anderen
  Dansers: Classic Break o.l.v. Karim el Maslouhi; Shane Boers, Christian van Dijk, Devrish Pondaag, Demis Rolador, Patrick dos Santos
  Acrobatiek: Maartje Bonarius en Harm van der Laan (Tall Tales Acrobatics)
  Regieassistent: Sara Giampaolo
  Kostuums: Iris Elströdt (het Nationale Toneel)
  Coproductie: Festival Classique enMaas theater en dans

  Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam, Ministerie OCW en Fonds Podiumkunsten.

School-voorstellingen

Gespeeld

 • KINDERWATERCONCERT 2015 De Hofvijver Den Haag

Bekijk de openbare voorstellingen