Maas theater dans podium

Meemaakproject met vijftien kinderen
 • 8+
Speellijst / tickets

In de voorjaarsvakantie werkt een groep van vijftien kinderen (8-12 jaar) onder begeleiding van professionals in een week naar een presentatie toe. Ze onderzoeken deze dagen de toekomst van eten. Wat ligt er over 50 jaar op je bord? Hoe dek je dan je tafel? Zit je eigenlijk nog wel aan een tafel? Wat als in de toekomst alles groen is?

In verschillende vormen zoekt de groep naar antwoorden op dit soort vragen. Ze gaan niet alleen spelen, maar werken ook met een choreograaf aan een dans, met een decorontwerper aan kleine maquettes, met een kostuumontwerper aan kostuums en met een schrijver aan een eigen tekst.

Al het materiaal dat in die week gemaakt wordt, wordt aan het einde van de week door twee makers samengevoegd tot een interdisciplinaire presentatie voor publiek.

Na-programma: proeverij
Na afloop nodigt Maas bezoekers uit aan tafel voor een proeverij (geen maaltijd). De kinderen uit de voorstelling en hun begeleiders halen bij hen verhalen op over eten, hun eetgedrag en hun fantasieën over de toekomst van het eten. En natuurlijk is er iets te proeven. De verhalen die we ophalen worden onderdeel van de voorstelling De wilde keuken. Het na-programma is gratis toegankelijk.

Zelf meedoen aan De kleine wilde keuken? Klik hier voor meer informatie

 • Credits

 • Docent dans / eindregie: Art Srisayam
  Docent theater / eindregie: Sara Giampaolo
  Docent tekst / concept: Moniek Merkx
  Docent decor: Sanne Danz
  Docent kostuums: Nicky Nina de Jong
  Regieassistent: Imme Scheffer (stage)
  Spel: 15 kinderen

  De wilde keuken wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Fonds 21, Stichting DOEN, het VSBfonds, ABN AMRO Cultuurfonds en Stichting Bevordering van Volkskracht. 

Geef een reactie

Of deel De kleine wilde keuken op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • De kleine wilde keuken Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.