Maas theater dans podium

Moderne kunst voor kleintjes
 • 4+
 • fysiek theater
Speellijst / tickets

(tromgeroffel) “Jongens en meisjes, welkom bij Het Grote Kleurenballet!”. Er verschijnt een grote gele bal met vrouwenbenen die een spectaculaire draai doet. Dan zien we een stoere blauwe streep met armen, die strak en virtuoos op de maat van de muziek beweegt. Steeds meer fascinerende kleuren en vormen komen het podium op. Alleen zijn sommige danspassen best lastig en de kostuums zijn prachtig maar ook groot en onhandig. Het levert hilarische en slapstickachtige momenten op. Uiteindelijk laten ze eigenwijs de strakke passen los en maken met veel plezier hun eigen bewegende kunstwerk. Deze zelfbenoemde kunstkenners nemen de kinderen mee in een ervaring vol kleurexplosies, vormverrassingen en dansende kunstwerken die over het podium zwieren en je stoutste dromen overtreffen.

Het Grote Kleurenballet is geïnspireerd op de beroemde choreografie het Triadische Ballet (1921) van Oskar Schlemmer. Hierin komt abstracte beeldende kunst letterlijk tot leven.

Duur voorstelling: 50 minuten

Makers
Theaterstraat | Meboer & Bakker maken grappige toegankelijke voorstellingen waarin ze (abstracte) moderne kunst door middel van theater nog toegankelijker maken voor kinderen. Dit doen zij door middel van een sterk beeldende, fysieke en humoristische speelstijl, met prachtig vormgegeven kostuums en decor.

EXTRA’S IN HET MAASPODIUM

Ontbijttafeltje vol 
Laat de boterhammen staan en kom voorafgaand aan de voorstelling in het Maaspodium langs voor een fruitig fris ontbijt. Vanaf 09:30 uur staat het ontbijtje klaar voor €4,50 per persoon inclusief een drankje. Reserveer je ontbijt samen met je ticket!

 • Credits

 • Door: Theaterstraat, Meboer & Bakker 
  Regie:
  Anne van Dorp
  Spel: Rianne Meboer, Suzanne Bakker, Tjebbe Roelofs
  Muziek: Jolle Roelofs
  Beeld: Ruben Steeman (Buro RuSt)
  Foto: Arjan Benning
  Vormgeving: Calle de Hoog, Daphne Karstens
  Co-productie: Theaterstraat, 2-ater Producties

Geef een reactie

Of deel Het Grote Kleurenballet op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.