Maas theater dans podium

Stop jij de klimaatpiraat in deze theatrale escaperoom?
 • 8+
 • escaperoom
Speellijst / tickets

Wat is klimaatverandering? En hoe kun jij er iets tegen doen? In deze spannende escaperoom moet je dat te weten komen én duidelijk maken aan de klimaatpiraat Jeffrey, een meedogenloze zakenman. Dat is hard nodig want Jeffrey gelooft niet in al dat gezeur over het klimaat. “Laat dat ijs maar lekker smelten”, zegt hij. Hij wilt zelfs een nieuw milieuonvriendelijk bedrijf starten. Het is aan jou om de klimaatpiraat ervan te overtuigen dat hij dat niet moet doen. Daarvoor kun je in de escaperoom klimaatclips vinden van over de hele wereld. Lukt het jou om Jeffrey op tijd te stoppen? Speel deze mobiele escaperoom, voor het te laat is!

Waarom een escaperoom?
Kinderen worden ontvankelijker, creatiever en enthousiaster wanneer ze verkeren in een staat van verwondering. Zintuigen worden aangescherpt en kinderen worden aangemoedigd om op speelse wijze informatie op te nemen. Daarnaast zijn de escaperooms van Stichting Helden gecombineerd met theatrale ervaringen en leuk om voor kinderen samen te doen met hun klas, vrienden of ouders.

De makers van deze escaperoom adviseren om met één volwassene per kind te komen.
Duur voorstelling: 45 minuten (o.v.b.)

Makers
Stichting Helden is sinds het ontstaan in 2016 de grondlegger van gamification in de culturele sector. Ze gebruiken spelelementen en -technieken om een verhaal over te brengen, publiek te motiveren en de ervaring te verrijken. Met unieke spel- en leerervaringen wil Helden bij de nieuwe generaties een gevoel van empowerment creëren.  Alle producties zijn een combinatie van podiumkunsten, design en technologie. Zo zorgt Stichting Helden altijd voor een optimale verwondering, verbluffende esthetische ervaringen en verhalen die de aandacht en concentratie afdwingen.

EXTRA’S IN HET MAASPODIUM

Maaspodiumplank
Nog even blijven hangen? Na de voorstelling staat een plank vol lekkers op je te wachten. Wat is het lekkerste fruit van dit seizoen? Hoe smaken geroosterde kastanjes? Komt dit brood uit eigen oven? Eet en beleef mee. Reserveer een plank samen met je ticket. Klein (2 pers): €7,50, Middel (4 pers): €13, Groot (6 pers): €19.

 • Quotes

 • Credits

 • “Kinderen vonden het heel leuk en spannend om #klimaatpiraat te spelen. Ook voor ouders was het leuk om mee te doen.” Cinekid.

 • Door: Stichting Helden
  Concept: 
  Charlie Duran
  Regie: Mirjam Marks, Ruben Sanchez, Charlie Duran
  Spel: Ruben Sanchez
  Decor: Tjeerd Campman
  Film: Mirjam Marks

Geef een reactie

Of deel #Klimaatpiraat op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.