Maas theater dans podium

Stop jij de klimaatpiraat in deze theatrale escaperoom?
 • 8+
 • escaperoom
Speellijst / tickets

Wat is klimaatverandering? En hoe kun jij er iets tegen doen? In deze spannende escaperoom moet je dat te weten komen én duidelijk maken aan de klimaatpiraat Jeffrey, een meedogenloze zakenman. Dat is hard nodig want Jeffrey gelooft niet in al dat gezeur over het klimaat. “Laat dat ijs maar lekker smelten”, zegt hij. Hij wilt zelfs een nieuw milieuonvriendelijk bedrijf starten. Het is aan jou om de klimaatpiraat ervan te overtuigen dat hij dat niet moet doen. Daarvoor kun je in de escaperoom klimaatclips vinden van over de hele wereld. Lukt het jou om Jeffrey op tijd te stoppen? Speel deze mobiele escaperoom, voor het te laat is!

Coronaproof escaperoomtheater
Kinderen worden ontvankelijker, creatiever en enthousiaster wanneer ze verkeren in een staat van verwondering. Zintuigen worden aangescherpt en kinderen worden aangemoedigd om op speelse wijze informatie op te nemen. Stichting Helden combineert daarom escaperooms met theatrale ervaringen. En geen zorgen: deze interactieve voorstelling is aangepast op de  actuele coronamaatregelen. Ieder timeslot biedt plek voor ongeveer vijftien mensen, die vervolgens in vier teams over de ruimte worden verspreid. Zo kan ieder team in zijn eigen bubbel op zoek naar clues. Is jouw team de snelste van allemaal?

De makers van deze escaperoom adviseren om met één volwassene per kind te komen.
Duur voorstelling: 45 minuten

Makers
Stichting Helden is sinds het ontstaan in 2016 de grondlegger van gamification in de culturele sector. Ze gebruiken spelelementen en -technieken om een verhaal over te brengen, publiek te motiveren en de ervaring te verrijken. Met unieke spel- en leerervaringen wil Helden bij de nieuwe generaties een gevoel van empowerment creëren.  Alle producties zijn een combinatie van podiumkunsten, design en technologie. Zo zorgt Stichting Helden altijd voor een optimale verwondering, verbluffende esthetische ervaringen en verhalen die de aandacht en concentratie afdwingen.

 • Quotes

 • Credits

 • “Kinderen vonden het heel leuk en spannend om #klimaatpiraat te spelen. Ook voor ouders was het leuk om mee te doen.” Cinekid.

 • Door: Stichting Helden
  Concept: 
  Charlie Duran
  Regie: Mirjam Marks, Ruben Sanchez, Charlie Duran
  Spel: Ruben Sanchez
  Decor: Tjeerd Campman
  Film: Mirjam Marks

Geef een reactie

Of deel #Klimaatpiraat op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • #Klimaatpiraat Uitverkocht
 • #Klimaatpiraat Uitverkocht
 • #Klimaatpiraat
 • #Klimaatpiraat

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.