Maas theater dans podium

Acrobatisch dansduet
 • dans
 • XL
Speellijst / tickets

Hoog klimmen, wild rollen en virtuoos vallen. De wens om te vliegen is in deze voorstelling verpakt in energieke dans

Hoog klimmen, wild rollen en virtuoos vallen. Jasper van Luijk maakt een acrobatisch dansduet gebaseerd op het eerste hoofdstuk van Murakami’s Kafka op het strand. De jonge hoofdpersoon wil weg van huis. Hij put moed uit de gesprekken met zijn onzichtbare vriend Kraai en diens wijze raad. Verwachtingsvol, nieuwsgierig en vol goede moed stapt hij de wijde wereld in.

In 2015 maakte choreograaf Jasper van Luijk Kraai op Oerol. Dit voorjaar maakte hij een versie voor de theaterzaal, waarin hij de wens om te vliegen verpakt in energieke dans. De pers: “Inventief duet” (Theaterkrant), “Speels, charmant duet” (Scènes), “Adembenemend” (Theater- en Musicalnieuws).

De voorstelling is onderdeel van Loslopend Wild XL. Nieuw talent dat energiek en vol humor virtuoos danstheater maakt. De smaakmakers van de toekomst presenteren zes korte stukken, drie voor 8+ en drie voor XL.

 • Quotes

 • Credits

 • Maasreporters

 • “Beide dansers vertonen een ongetemde spanning in het lichaam, en het ziet er allemaal moeiteloos uit, zelfs wanneer ze hem draagt, of wanneer hij op haar schouder stapt om de boom te bereiken (…) prachtig uitgevoerd met onwaarneembare overgangen van de verschuiving in wie wiens gewicht draagt. (…) Van Luijk levert een duet dat fascineert door de oprecht voelbare interactie tussen de twee hoofdpersonen, wiens totale betrokkenheid tot elkaar en tot hun organisch groeiende beweging echt poëtisch is.” Ali Mahbouba, Dance Europe

  “Als dit de theatermakers van de toekomst zijn, is er weinig reden voor pessimisme.” (…) “Kraai is een inventief duet waarin Tanate zijn breakdancekwaliteiten volop kan benutten en waarin Beurskens een sterke partner is.” Dick van Teylingen, Theaterkrant ***

  “Verlangen naar een andere wereld, dat kenmerkt Loslopend Wild, gemaakt voor kinderen en jongeren. In deze zes stukken gamen de performers, vliegen ze en gaan ze op ontdekkingsreis.” (…) “De vrijheid van geest tref je in de choreografie Kraai van Jasper van Luijk, waarin een meisje en een (vogel)jongen in en uit een boom van ijzeren lichttracks klimmen, zwieren en zwaaien.” Mirjam van der Linden, Volkskrant ***

  “Veelbelovend talent bij Maas maakt fluïde theater” (…) “Loslopend wild is een aantrekkelijk concept waarin de voorstellingen veel variatie bieden. De energie van al dit jonge theatertalent is veelbelovend en fijn om naar te kijken.” (…) “Kraai is een speels charmant duet voor twee dansers.” Jos Schuring, Scènes ***

  “Een inspirerende avond” (…) “heel eigen en een tikkeltje eigenwijs” (…) “Kraai was een adembenemend stuk doordat de dans heel helder, clean en goed was uitgewerkt. De dansers waren niet twee losse individuen maar waren samen een. Heel sterk!” Mara Arts, Musicalnieuws.nl

  “Yeli en Jefta weten ons feilloos mee te nemen in dit bijzondere verhaal, elke lichaamsbeweging is raak (…) met een grenzeloos vertrouwen in elkaar, raken ze verstrengeld in elkaar en in het verhaal.” Mieke van der Raay, Ilovetheater

 • Choreografie: Jasper van Luijk
  Dans: Yeli Beurskens, Jefta Tanate
  Compositie: Lennart Siebers
  Kostuums: Natasja Lansen
  Decor: Andrea Spoor
  Licht: Jasper van Luijk i.s.m. Andrea Spoor

  Coaching triple bill: Dorien FolkersSara GiampaoloMoniek MerkxJolanda Spoel
  Techniek: Andrea Spoor, Marcel van Hassel, Peter Raaijmakers, Dennis Stolzenberg (stage)

 • “Ik vond het echt heel mooi. Wat een conditie en wat waren ze lenig! Ook hier was veel vertrouwen nodig! Ik geef het zonder te veel woorden een 9,5!”
  Brit (12 jaar)

  “Ze waren heel erg lenig en konden alles zo soepel. Ik zou het wel een heel uur lang naar kunnen kijken zo mooi was het.”
  Floor (14 jaar)

  “Vooral het effect dat het donker was met maar een beetje licht was heel vet omdat dat het mooi maakte om naar te kijken.” (…) “Door het mooie spel heb je niet veel verbeelding nodig om te weten dat het raven zijn. Mooie voorstelling met veel dans.”
  Isa (12 jaar)

  “Ze moeten elkaar eerst even onderzoeken en dan begint een mooie dans. Ze gebruiken elkaar voor de bewegingen die ze maken. (…) Kraai is een mooie, maar ook een acrobatische voorstelling. Kraai is een verbazingwekkende dans.”
  Carlijn (12 jaar)

  “Het lijkt me heel moeilijk om zo te dansen en ik vond de dans heel mooi.”
  Jessey

  “Ik vond Kraai heel leuk. Het was een mooie dans. Het decor was heel mooi en leuk bedacht. Het was ook leuk dat ze elkaar ook gebruikte als decor.”
  Mila

  Maasreporters zijn kinderen en jongeren die meedenken over zo’n beetje alles: ze mogen naar doorlopen van voorstellingen om feedback te geven op de inhoud, worden betrokken bij ons educatief programma, testen workshops uit, worden meegenomen achter de schermen en maken reportages bij premières.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Kraai

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen