Maas theater dans podium

Dansduet over het begin van een groot avontuur
 • dans
 • XL
Speellijst / tickets

Hoog klimmen, wild rollen en virtuoos vallen.

Jasper van Luijk maakt een acrobatisch dansduet gebaseerd op het eerste hoofdstuk van Murakami’s Kafka op het strand. De jonge hoofdpersoon wil weg van huis. Hij put moed uit de gesprekken met zijn onzichtbare vriend Kraai en diens wijze raad. Verwachtingsvol, nieuwsgierig en vol goede moed stapt hij de wijde wereld in.

In 2015 maakte choreograaf Jasper van Luijk Kraai op Oerol. De pers: “Ontroerend dansduet (…) Het tedere spel raakt” (CLEEFT). “De dansers lijken soms bijna vleugels te krijgen” (Theaterkrant). Nu maakt hij een versie voor de theaterzaal, waarin hij de wens om te vliegen verpakt in energieke dans. 

Jasper van Luijk
Jasper van Luijk is afgestudeerd aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Tijdens zijn stagejaar heeft hij ervaring op gedaan bij Korzo en is zijn duet About There & Here in première gegaan tijdens het Holland Dance Festival 2012. In hetzelfde jaar creëerde hij ook al werken voor Brand New #3 (samenwerking tussen Conny Janssen Danst en Dansateliers) en Festival a/d Werf. Na zijn afstuderen besloot hij zich full time te richten op choreograferen, het bedenken en maken van dansvoorstellingen. Jasper heeft in 2014 de kans gekregen om deel te nemen aan een ontwikkelingstraject van twee jaar, waarbij talentvolle makers leren om zich sterker te ontwikkelen en te laten zien in de kunstwereld. Hij heeft toen verschillende voorstellingen gemaakt waaronder de voorstelling Goldmund met Orkater/De Nieuwkomers. Begin 2015 heeft hij een openingsvoorstelling bij festival CaDance gemaakt. In 2015 was Jasper bij Maas te zien in de voorstellingen Kraai in het kader van Loslopend wild en bij festival Voor de leeuwen.

 

 • Quotes

 • Credits

 • “Bevrijding vinden ze pas als ze de verwoede pogingen tot ontsnappen opgeven – en in een intieme dans soms bijna vleugels lijken te krijgen. De twee dansers worden hier niet alleen intiem met elkaar, maar ook met het publiek.”
  Sander Janssens, Theaterkrant ★★★.

  “Jasper van Luijk trapt af met het ontroerende dansduet ‘Kraai’. (…)Het tedere spel raakt.”
  Flora van Eerde, Cleeft

  “Pareltjes waren ‘BOG. Een poging het leven te herstructureren’ van BOG, ‘Lutine’ van Orkater en ‘Loslopend wild’ van Maas theater en dans.” Oerol

 • Choreografie: Jasper van Luijk
  Dans: Lorenzo Capodieci, Ines Belda-Nacher (Voor de leeuwen), Jefta Tanate, Yeli Beurskens (Oerol)
  Compositie: Lennart Siebers
  Kostuums: Carlijn Petermeijer (2015), Natasja Lansen (2016)
  Muziek
  : Jasper van Luijk
  Artistiek advies: Moniek Merkx
  Fotografie: Sjoerd Kelderman
  Video: Huub Laurens

  Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam en Ministerie OCW. Dansproducties bij Maas worden structureel mede gefinancierd door Fonds Podiumkunsten.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Kraai Maaspodium Rotterdam

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen