Maas theater dans podium

Grappig onhandige mime-act met maskers
 • 8+
 • theater
Speellijst / tickets

Absurdistische, fantasierijke performance over een speeddate in verschillende gedaantes

Kronkel is een absurdistische, fantasierijke performance met maskers van karton en plakband, sneeuw en bloed. Twee mensen hebben een vreemde speeddate waarin ze telkens verschillende gedaantes aannemen. Troost, liefde en een gruwelijk ongeluk vinden hun poëzie in een gekke gedachtekronkel. De pers: “Geestig samenspel” (Theaterkrant), “Spannend (…) komisch (…) Toch is het spel teder” (Scènes).

Jef Van gestel (Tuning People) maakte eerder bij theatergroep Max. de voorstellingen Belle en Het bezemstelenbos. Bij Maas maakt hij een grappig onhandige mime-act met maskers.

De voorstelling is onderdeel van Loslopend Wild 8+. Nieuw talent dat energiek en vol humor virtuoos danstheater maakt. De smaakmakers van de toekomst presenteren zes korte stukken, drie voor 8+ en drie voor XL.

 • Quotes

 • Credits

 • Maasreporters

 • “Als dit de theatermakers van de toekomst zijn, is er weinig reden voor pessimisme.” (…) “Hartverscheurende puberproblematiek in PlayStation”, “geestig samenspel in Kronkel”, en “een fijn potje vliegen afvangen en opscheppen in Vlieg!, fris geacteerd.” Dick van Teylingen, Theaterkrant ***

  “Veelbelovend talent bij Maas maakt fluïde theater” (…) “Loslopend wild is een aantrekkelijk concept waarin de voorstellingen veel variatie bieden. De energie van al dit jonge theatertalent is veelbelovend en fijn om naar te kijken.” (…) “Het spannendste vond ik het eigenzinnige Kronkel: vervreemde scènes waarin de spelers hele lange armen krijgen van karton wat best lastig en dus ook komisch is. Toch is het spel teder.” Jos Schuring, Scènes ***

  “Een inspirerende avond” (…) “heel eigen en een tikkeltje eigenwijs.” (…) “De lach op ons gezicht was niet weg te slaan.” (…) “Playstation was een prachtig dansstuk met een vleugje theater en heel interessant omdat het stuk gevuld was met een duidelijk verhaal en dito concept. Vlieg! en Kronkel hadden meer theaterelementen met een komisch tintje in zich.” Mara Arts, Theater- en Musicalnieuws.nl

  “Loslopend Wild is heel erg aan te raden! Er werd veel gedanst bij PlayStation dat was heel erg mooi. Bij Vlieg! moest het publiek heel erg lachen en er waren bijzondere effecten. Kronkel vond ik heel grappig.” Esmée (9 jaar), Zapp Theaterprijs

  “het meest experimentele en grappige stuk van de middag” **** Marleen Hiemstra, Cultuurbarbaartjes

  “een voorstelling waarin je je fantasie de vrije loop kan laten. Iedereen kan een andere draai geven op wat we zien.” Mieke van Raay, I love theater

 • Regie, concept, maskers: Jef Van gestel (Tuning People)
  Choreografie: Art Srisayam
  Performers: Art Srisayam, Gale Rama

  Coaching triple bill: Dorien FolkersSara GiampaoloMoniek MerkxJolanda Spoel
  Techniek: Andrea Spoor, Marcel van Hassel, Peter Raaijmakers, Dennis Stolzenberg (stage)

 • “Kronkel was erg grappig”
  Brit (12 jaar)

  “Ik vond het zelf echt een leuk en grappig stuk met maskers en lange handen.” (…) “heel creatief met de kostuums en zelfgemaakte armen, voeten en maskers.”
  Floor (14 jaar)

  “Toen kleine kronkel kwam was ik helemaal verkocht! Zo lief, en je kijkt uiteindelijk gewoon niet meer naar dat de mensen het doen, maar dat hij het zelf doet. En als dat je lukt ben je echt goed bezig.”
  Nadia (12 jaar)

  “Er wordt weinig gezegd, maar veel bewogen. Er worden veel maskers gebruikt en veel is van tape gemaakt. In Kronkel wordt veel gedanst en hij is knap gemaakt.”
  Carlijn (12 jaar)

  “Ik vond dit een leuke voorstelling met al dat karton.”
  Bibian (11 jaar)

  “Heel grappig vooral met langen armen en maskers.”
  Jessey

  “Ik vond Kronkel heel leuk. Ik vond het heel leuk bedacht met die handpoppen. Ik vond het ook knap hoe de spelers met die lange armen om konden gaan.”
  Mila

  “Het is een dansvoorstelling maar ook gewoon toneel, het is van alles wat.” (…) “een gek spektakel, grappig en mooi.“
  Suusje

  Maasreporters zijn kinderen en jongeren die meedenken over zo’n beetje alles: ze mogen naar doorlopen van voorstellingen om feedback te geven op de inhoud, worden betrokken bij ons educatief programma, testen workshops uit, worden meegenomen achter de schermen en maken reportages bij premières.

Geef een reactie

Of deel Kronkel op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Op Reis

Gespeeld

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen