Maas theater dans podium

Een woest, poëtisch en ontroerend avontuur
 • 8-108
 • muziek
 • theater
Speellijst / tickets

– Lampje is van oktober 2021 t/m januari 2022 te zien in heel Nederland. De speellijst komt 1 juli online, so stay tuned! –

“Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.” “Ga liggen, wind. Af!” Maar de wind is geen hond en verandert in een storm, dus dan gaat alles mis. Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een woest avontuur terecht.

Moniek Merkx maakte in 2019 een theaterbewerking van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat euforische recensies kreeg en vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. De theaterversie van Lampje is een beeldende vertelling met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan (AWKWARD i). De voorstelling was vrijwel overal uitverkocht en trok bijna 20.000 bezoekers. Het publiek reageerde unaniem lovend en de voorstelling won de Podiumkidsprijs 2020. Nu komt Lampje terug naar de theaters.

“Intens mooie, melancholieke en toch grappige voorstelling. (…) Werkelijk alles is mooi aan deze Lampje” – Noord-Hollands Dagblad.

“Lampje is zó levensecht dat het lijkt alsof ze uit het boek tevoorschijn is gesprongen” – Trouw.

“Spannende momenten worden mooi gedoseerd met de nodige humor” – Telegraaf.

“Dankzij haar ondeugende oogopslag en onverstoorde, jeugdige stoutmoedigheid is Van Leeuwen een onweerstaanbare Lampje” – Volkskrant.

“Herkenning en verbazing in ode aan de verbeelding” – Scènes.

“Zelden heb ik een publiek zo anderhalf uur lang ademloos zien kijken naar een jeugdvoorstelling. Als Lampje je eenmaal te pakken heeft, laat zij je niet meer los” – Friesch Dagblad.

 • Verkoopgegevens

 • Credits

 • Educatie

 • Zaal:  Middenzaal
  Speelperiode: okt 2021 t/m jan 2022
  Duur: 85 minuten (max. 2 x per dag)
  Speelvlak: 10 m b x 10 m d x 4,5 m hoog
  Leeftijd: 8-108 jaar (PO groep 7&8 / VO klas 1&2)
  Schoolvoorst.  max 250 leerlingen incl. beleiders
  Vrije voorst.: geen maximum
  Educatie: workshop Lampje
  Magazine: maastd.nl/magazine/lampje

  Wil je meer weten of deze voorstelling direct boeken? Neem contact met ons op! Mail Rosa Brinks op rosa@maastd.nl of bel haar op 0638780296 (di t/m vr).

 • Naar het gelijknamige boek van Annet Schaap
  Bewerking, regie: Moniek Merkx
  Performance: Anne Fé de Boer, Rosa van Leeuwen, Freek Nieuwdorp, Gianni Noten, Kiki van Deursen / muziek: Djurre de Haan (AWKWARD i, composities), David Corel
  Decor: Sanne Danz
  Kostuums: Nicky Nina de Jong
  Licht: Gé Wegman

   

 • Hoe word je dapper? Hoe lang duurt eenzaamheid? Hoe vertel je een droevig verhaal? In deze stormachtige workshop gaan we op een theatraal avontuur vol woorden. Samen met een theaterdocent en een schrijver gaan we op zoek naar onze eigen droevige verhalen. We maken van onze tranen parels. In een stoomcursus leer je hoe je verhalen schrijft om vervolgens als speler in elkaars verhalen te stappen.

  Wanneer: Voor/na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor/na de voorstelling in de klas
  Duur: 60 minuten
  Wie: Theaterdocent van Maas en een schrijver
  Capaciteit: 30 leerlingen / bezoekers
  Prijs: €125,00 excl. reiskosten gerekend vanaf de standplaats
  Contact: educatie@maastd.nl

  De workshop is ook geschikt voor het vrije publiek in het theater voor/na de voorstelling.

Geef een reactie

Of deel Lampje op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.