fbpx

Maas theater dans podium

Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde kan zijn
 • 10+
 • theater
Speellijst / tickets

De Lastige Ouders nemen je mee in hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft.

Dit is het verhaal van een moeder en een vader. Ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Veertien jaar is hij. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd twee zal blijven.

In Lastige Ouders doen de vader en moeder van Faas hun verhaal. Hun leven draait 180 graden als blijkt dat Faas een meervoudig gehandicapt kind is. Hoe ziet een thuis eruit van 24 uur per dag zorg, slapeloze nachten, pijnaanvallen, krabben, knijpen en slaan én grenzeloze liefde. Is daar nog ruimte voor? Een gezonde dochter, verjaardagen, eten, school? Hoe is de wereld buiten bij eindeloze doktersbezoeken, onbegrip bij zo’n grote jongen in een kinderwagen, botte opmerkingen, stille blikken? Zeven jaar lang proberen zijn ouders thuis voor Faas te zorgen, maar uiteindelijk moeten ze toegeven dat het niet langer gaat. En wat dan?

Als moeder van een verstandelijk gehandicapt kind is actrice Marike van Weelden ervaringsdeskundige. Gebaseerd op haar dagboeken schrijft en speelt zij Lastige Ouders samen met theatermaker Pieter Tiddens. De regie is in handen van Esther Scheldwacht

Vier je feestje in het Maaspodium
Ben je jarig? Vier je feestje bij Maas! Bij binnenkomst staat er een feestelijk versierde tafel met taart en limo voor jou en je vrienden klaar. Na de taart gaan jullie naar Lastige ouders. Na afloop van de voorstelling ontvangen jullie een leuke verrassing. Dat wordt een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! Meer weten? Klik hier.

 • Quotes

 • Credits

 • “Een prachtig ontroerend eindbeeld, dat op de valreep ook poëtische beeldtaal toelaat in deze ter zake doende jeugdvoorstelling.” Theaterkrant (★★★★).

  “Het was waanzinnig, prachtig en indrukwekkend. Wat een fantastisch stuk. Indringend, maar ook integer. We zijn ongelooflijk blij dat we dit onze gasten mochten aanbieden.” Ronald McDonaldhuis Amsterdam

  “Indrukwekkend verhaal en fantastisch gespeeld. Een voorstelling die je moet gaan zien.”  Mia Nijland, platform EMG

 • Tekst en spel: Marike van Weelden en Pieter Tiddens
  Regie: Esther Scheldwacht
  Decor en kostuums: Ellen Klever
  Techniek en decorbouw: Jakob Nissen
  Muziek: Marlies Helder
  Filmbeelden: Ange Wieberdink
  Choreografie: Inge van Huijkelom
  Stem Janneke: Bieneke Ehlhardt
  Fotografie: Joke Schot

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Lastige ouders

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.