Maas theater dans podium

Speelse ontdekkingstocht
 • 4+
 • theater
Speellijst / tickets

Een jongen zet een grote, witte bol op zijn hoofd. Vanaf dan is hij Leeghoofd.

Leeghoofd leeft in zijn eigen bizarre, zintuiglijke wereld. Met stickers, trechters, voetbalsokken en ander materiaal maakt hij ogen, oren, mond en neus. Hij vertrekt op ontdekkingstocht en tast zijn omgeving op speelse wijze af.

Met simpele middelen, een decor bestaande uit vele kleine attributen en aan de hand van poëtische en vrolijke beelden is Leeghoofd een theatraal en muzikaal gedicht over een jongen met een groot hoofd. Een beeldende en auditieve voorstelling waarin de zintuigen de hoofdrol spelen.

Tijdens de kerstvakantie, van 20 t/m 28 december, verandert het Maaspodium in een winterwonderland vol fijne voorstellingen zoals Leeghoofd en veel leuke extra’s. Klik hier om daar alles over te lezen.

 

 • Quotes

 • Credits

 • “Zoals kleuters ga je meer zien dan je ziet, gewoon met je oren. Een hoge luidspreker met een onbegrijpelijk taaltje maakt het helemaal af. Zelfs met klanken maakt Leeghoofd beelden. (…) met niet meer dan platte plastic toch volle pret en poëzie creëren, in een onstuimig ritme dat je zelden op scène ziet. Met brio bewijst Leeghoofd dat theater geen bubbel is, of verbeelding een lege doos. Je beseft weer dat de banaliteit van de realiteit, niet aan de realiteit ligt maar aan jezelf.”
  De Standaard 

  “Het resultaat is een dol, soms opgefokt, spektakel van ongebreidelde fantasie, verbeelding en spel. (…) een queeste in en door het hoofd die niet alleen inhoudelijk tolt, maar ook qua vormgeving en timing. De jonge kijker ontdekt mee, geniet, schatert en wiebelt op zijn stoel van opwinding. Heerlijk toch…”
  De Bond

  “Een verrassend, speels en slim gecomponeerd portret van de mens als bricoleur. (…) Een verfrissende ode aan de fantasie die elke mens deugd doet. Als happen in jouw lievelingstaart. Door de doordachte stroom van gebeurtenissen en vondsten is Leeghoofd meer dan een spannend en grappig kijk- en luisteravontuur voor kleuters.”
  Knack Focus 

 • Spel: Roel Swanenberg
  Regie: Jef van Gestel
  Geluidsontwerp: Wannes Deneer
  Kostuums: Maartje Van Bourgognie
  Lichtontwerp en techniek: Jean-Lou Caglar
  Bewegingsadvies: Karolien Verlinden
  Productie: Tuning People & kinderenvandevilla
  Coproductie: TAKT / Provinciaal Domein Dommelhof
  Website: www.tuningpeople.be

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Leeghoofd
 • Leeghoofd

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.