Maas theater dans podium

Larp je fantasy
 • 8+
 • fysiek theater
Speellijst / tickets

Poging tot een episch leven

Wie wil jij zijn? Ga je de rol spelen die er voor je bedacht is? Of schrijf je je eigen verhaal?
De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo is een Almeerse accountant eigenlijk een behendige elf, een uitgebluste huisvrouw een briljante kernfysioloog met telekinetische gaven en een werkloze IT’er een geliefde koning van een immens onderwaterrijk.

LEGENDS gaat over het verlangen om uit te stijgen boven de werkelijkheid en, door middel van larpen, je te meten aan de personages uit fantasyboeken en films. Het zijn volwassenen die ondanks alle scheve blikken toch doorspelen en fantaseren. Een poging om zich te meten aan Peter Pan, iemand die ook altijd kind is gebleven.

Teaser LEGENDS

Workshop
Na afloop van de voorstelling kunnen kinderen meedoen aan een gratis workshop die BonteHond en Beumer&Drost verzorgen. Een workshop over hobby’s en trouw blijven aan jezelf. Want sommige mensen hebben veel over voor hun hobby. Ook al weten ze dat niet iedereen begrijpt waarom ze dat nou zo leuk inden: super soakers verzamelen, vliegtuigspotten of fanatiek bekende Nederlanders stalken. Deze mensen blijven dicht bij zichzelf en voeren hun hobby uit vol passie. Neem een duik in de wereld van de hobbyist. Reserveren niet nodig.

Makers
In 2015 speelden de jonge makers van Beumer&Drost het succesvolle “LEGENDS OF THE LARPS part one” op Theaterfestival de Parade. Voor het tweede deel gaan deze makers samenwerken met BonteHond. Deze voorstelling zal gaan over de drang te ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse bestaan en de pogingen om een episch leven te leiden.

 • Quotes

 • Credits

 • “De teksten zijn geestig (tekstbijdragen van Sofie Tseng) en de acteurs grappig. Sterk is de onderlaag van het verhaal: de fantasie-wereld verandert op den duur de houding van de personages in hun dagelijks leven.” – Theaterkrant

  “De spannende muziek en geluidseffecten van zoevende zwaarden en een zompig moeras zorgen ervoor dat je helemaal wordt meegesleurd in hun spel en ook wilt meedoen!” – Kidsweek (4,5 ster)

 • Door: Bontehond, Beumer & Drost
  Concept & spel:
  Maurits van den Berg, Lisa Groothof en Sacha Muller
  Regie: René Geerlings
  Tekst: Sofie Tseng
  Compositie: Arend Bruijn
  Sounddesign: Joppe Conradi
  Lichtontwerp: Sam Beumer
  Kostuums: Sandra Kaas
  Dramaturgie: Judith Faas
  Regieassistente: Millie Lijbers
  Decorontwerp: Marlies Schot
  Decorbouw: Vonk en van Leeuwen
  Techniek: Ramon Verhoeven, Sjef van de Ven
  Productie: Judith Oostrom

Geef een reactie

Of deel LEGENDS op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • LEGENDS

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.