Maas theater dans podium

over een liegbeest, een echte jokkebrok
 • 8+
 • Muziektheater
Speellijst / tickets

Een beeldende vertelvoorstelling over een overtuigende leugenaar

Een enigszins excentrieke man zuigt het ene verhaal na het andere uit zijn duim. Hij vertelt bezwerend. Als een mantra, als een onaf lied. Leugenachtig verzint hij de waarheid opnieuw bij elkaar. De verhalen zijn afwisselend filosofisch, vol symboliek, eerder idyllisch, of ronduit belachelijk:

Ari Apt eet zich rond om van een berg af te rollen, vlinders wijzen Magalie Questionair de weg naar een lelijke stad, Frank Faliekant is een pater met duizend vliegvleugels en uit de mond van Desiree Woest komen er veren die vogeltjes worden.

Vakkundig verleidt de liegenaar, om anderen verhalen te laten geloven die onmogelijk waar kunnen zijn. Onder het motto ‘in elke leugen zit een waarheid’ overtuigt De liegenaar om levenslessen niet enkel uit de realiteit te halen.

Eten en drinken
Kom all-inclusive genieten bij Maas! Na afloop van Voor de leeuwen serveren we bubbels en een eigenwijze nieuwjaarsproeverij: veel gezond fruit, desembrood met heerlijke smeersels en zoete verleidingen van Sharp Sharp.  Reserveren voor de proeverij kan door bij je reservering te kiezen voor een combiticket (voorstelling + proeverij). De prijs van de proeverij (10 eur per volw, 6 eur per kind) is inclusief drankje.

Tuning People

Tuning people is het eigenzinnige gezelschap van vormgever/ geluidskunstenaar Wannes Deneer, choreografe/ danseres Karolien Verlinden en theatermaker/ acteur Jef van Gestel. Tuning People maakt beeldend en fantasierijk geluidstheater in allerlei vormen, met een absurde, subtiel-poëtische humor. De makers creëren zowel gezamenlijk als individueel, voor een breed en gevarieerd publiek van kinderen tot volwassenen.

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap

Vier je feestje in het Maaspodium
Ben je jarig? Vier je feestje bij Maas! Bij binnenkomst staat er een feestelijk versierde tafel met taart en limo voor jou en je vrienden klaar. Na de taart gaan jullie naar De liegenaar. Na afloop van de voorstelling ontvangen jullie een leuke verrassing. Dat wordt een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! Meer weten? Klik hier.

 • Quotes

 • Credits

 • Of die vrouw nu echt veertjes uitkotst die samenballen tot vogels, doet er niet toe. Het is het geloof in het verhaal dat telt. Wat is de waarde van de waarheid als de leugen waarachtig zal zijn?

  Theaterkrant ★★★★

  Tuning People is een van die frisse clubjes die de vaste waarden in het jeugdtheater naar de kroon steken. Entertainen doet De Liegenaar in elk geval.

  De Standaard ★★★

 • Gezelschap: Tuning People ism Villanella
  Spel & tekst: Jef Vangestel
  Muziek & spel: Peter Vandemeulebroecke
  Eindregie: Wanda Eyckerman
  Muzikale coaching: Wannes Deneer
  Lichtontwerp & techniek: Sander Salden
  Kostuumontwerp: Maartje van Bourgognie
  Assistent kostuum: Katinka Heremans
  Productieleiding: Britt De Jonghe

Geef een reactie

Of deel De liegenaar op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • De liegenaar

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.