Maas theater dans podium

Verplaatst naar Theater Zuidplein
 • dans
 • XL
Speellijst / tickets

In verband met de huidige geldende coronamaatregelen en de omvang van de voorstelling zal I Listen You See gespeeld worden op een externe locatie: Theater Zuidplein. 

Welke cultuur, gewoonten en geschiedenissen delen we met elkaar en hoe zijn die zichtbaar in ons gedrag en onze gebaren? De Tunesische choreograaf Hamdi Dridi onderzoekt de culturele bagage die we met elkaar delen, onze geschiedenis zoals die deel uitmaakt van ons alledaags gedrag, onze handelingen, gebaren en gewoonten. Didri vergroot die handelingen en gewoontes, de stiltes en de herhalingen in ons gedrag en zet ze om in dans.

Drie Tunesische dansers brengen een gedanst eerbetoon aan de alledaagse handelingen, bewegingen en gedrag van werkende mensen. Drie mannen die elkaar ontmoeten, drie levenspaden, drie unieke klanken en beelden, drie herinneringen die elkaar kruisen. In de ontmoeting van deze mannen ontstaat een magische plek waarin hun dagelijkse bewegingen, hun gedrag en routines overgaan in dans, die de schoonheid in die routines, de cultuur en geschiedenis die de mannen met elkaar delen, zichtbaar maakt. Met I Listen You See maakt Hamdi Dridi een dansvoorstelling waarin hij een erfgoed met ons deelt dat verborgen is maar levend in de alledaagse handelingen en gebaren van mensen in zijn thuisland, Tunesië.

Duur voorstelling: 50 minuten

Afro_Vibes festival
Afro_Vibes is alive. Met de pandemie van het COVID-19 virus is de festivalorganisatie terug gegaan naar de tekentafel en hebben ze een nieuw programma gemaakt. Met voorstellingen live en fysiek in de theaters, op locatie in de openbare ruimte en online presentaties met de makers en kunstenaars die niet naar Nederland kunnen reizen. Alles natuurlijk coronaproof en langs gedesinfecteerde paden en banen.

Entanglements / Onlosmakelijk verbonden
Het festival thema van dit jaar is: Entanglements / Onlosmakelijk verbonden. Hoewel er grote verschillen zijn in taal, cultuur, onze manieren van leven en communiceren tussen de culturen in onze wereld, is er een verbondenheid die ons allen omvat en waar we deel van uitmaken. Ook in momenten van fysiek isolement voor onze veiligheid er een gevoel van gemeenschap. Omdat we weten dat een individuele handeling van een van ons honderden anderen kan raken. We ondergaan dit allemaal samen en we kunnen het alleen samen oplossen. Het is deze verbondenheid en de intimiteit die daaruit voortkomt die Afro_Vibes dit jaar op de voorgrond plaatst.

Combitickets
Klik hier voor combitickets voor alle voorstellingen tijdens Afro_Vibes: I Listen You See (6 okt 20:15 uur) , Numerologie (7 okt 19:30 uur) en Le Syndrome de l’Exile (7 okt 21:00 uur).

Klik hier voor meer info over Afro_Vibes festival in het Maaspodium.

 • Credits

 • Concept, choreografie, muziekontwerp: Hamdi Dridi
  Dansers: Houcem Bouakroucha, Hamdi Dridi, Feteh Khiari
  Soundscape: Christophe Zurfluh
  Lightscape: William Petit

Geef een reactie

Of deel I Listen You See op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • I Listen You See

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.