Maas theater dans podium

Een voorstelling in het kader van Keti Koti
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Wegens succes terug: Aan tafel. Sue-Ann Bel en Ayrton Fraenk maakten in juni 2020 een voorstelling over het slavernijverleden in het kader van Keti Koti. Het blijft van groot belang dat we de verhalen over het slavernijverleden en kolonialisme blijven vertellen en actie blijven ondernemen, niet alleen rondom Keti Koti. Zondag 28 maart 2021 om 19:30 uur is de voorstelling daarom opnieuw te zien. Dit keer wordt de voorstelling gelivestreamd en kun je bijbehorende maaltijd ophalen bij Maas of zelf koken.

Over de voorstelling Aan tafel
Sue-Ann en Ayrton: “Ook in Nederland hebben we nog steeds te maken met racisme en de gevolgen van slavernij en kolonialisme. Wij zullen ons in het verleden blijven verdiepen en verhalen van nu blijven vertellen, maar het is niet alleen aan ons om die verhalen te blijven vertellen. Het is ook aan jullie om te blijven luisteren, lezen, je uit te blijven spreken en actie te ondernemen. Kom je mee met ons mee op reis langs verhalen? Schuif je bij ons aan aan tafel?”

Het eten bij Aan tafel
Het vegan driegangenmenu, geïnspireerd op heri heri met Antilliaanse invloeden, speelt ook een rol in de voorstelling. Heri heri is een gerecht dat nog uit de tijd van het slavernijverleden stamt en wordt vaak gegeten tijdens Keti Koti. De afhaalbox kon worden besteld tot vrijdag 26 maart 17:00. Download hier de recepten om je eigen diner voor te bereiden. Je krijgt tijdens de voorstelling tijd en instructies voor het opwarmen.

Ticketinfo
Deze livestream begint op zondag 28 maart om 19:30 en duurt 90 minuten. De voorstelling wordt live gespeeld voor de camera. De acteurs gaan tijdens de voorstelling gesprekken aan met het publiek en geven kookinstructies om samen te kunnen eten. Koop een ticket voor de eerste rang (€7,50) voor een plek in de interactieve Zoom.

Meer over Keti Koti
Sue-Ann en Ayrton, juni 2020: “Keti Koti betekent Gebroken Ketenen en is een jaarlijks terugkerende feestdag op 30 juni en 1 juli ter viering van de afschaffing van de slavernij. Tijdens Keti Koti vieren we niet alleen feest, maar herdenken we ook. Door te herdenken betuigen we respect aan de slachtoffers en erkennen we het leed dat hen is aangedaan, maar benadrukken we ook dat onze geschiedenis in het verleden ligt. Dat we verder zijn, dat we wijzer zijn. Als we herdenken, benadrukken we dat zo iets vreselijks nooit had mogen gebeuren en nooit meer mág gebeuren. Door het aanhoudende politiegeweld en anti-zwart racisme in de Verenigde Staten en de opkomst van de Black Lives Matter-beweging, komt Keti Koti voor ons in een feller licht te staan en is het extra belangrijk om de verhalen te blijven vertellen, te blijven herdenken.”
Lees ook het interview met Sue-Ann en Ayrton over Aan tafel en Keti Koti in NRC Handelsblad en NRC Next.

Meer online theater
Livestreams: Zin in een zo echt mogelijke theaterervaring thuis, die je tegelijk met alle andere mensen kijkt? Voor jongeren en (jong)volwassenen is er FRESH: Mi Mama (XL). Voor kinderen is er livestream van Eitje (3+) en Gezocht: Konijn (3+) met interactieve extra’s.
Theater on demand: Liever zelf bepalen wanneer je kijkt? Op Maas TV en Podiumkids Thuis kun je voor €2,99 opnames terugkijken wanneer jij wil.

 • Credits

 • Concept, regie, spel: Sue-Ann Bel, Ayrton Fraenk
  Spelend makers: Ismail Mamo, Elvis Rot
  Meespeelkinderen: Junez, Maantje Piet, Miles, Sohailly
  Eindregie: Sara Giampaolo
  Projectleiding: Seline Gosling
  Livestream: Peter Raaijmakers
  Geïnspireerd op interviews met: Abigail, Aurelia, Beyza, Cemal, Danielle, Denise, Ilidia, Lieke, Lotti, Vanilson
  Met dank aan: Henna Bel, Stan Bes,  Dragan Dimovski, Ciro Goudsmit, Priscilla Hijnen, Lisa van der Hoeven, Moniek Merkx, Esther Schouten

  Aan tafel is gelinkt aan voorstelling De wilde keuken, mede mogelijk gemaakt met steun van Fonds 21, Stichting DOEN, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Stichting Bevordering van Volkskracht en ABN AMRO Cultuurfonds.

9 reacties op Livestream Aan tafel

 1. Er moet nog veel veranderen maar dit helpt ook! Mooi dat er kinderen meespelen, dan voel je extra goed waarom dit zo belangrijk is.

 2. Dank voor deze avond en de combinatie van een voorstelling, de gespreksonderwerpen en het heerlijke eten. Het geeft hoop.

 3. Knap hoe jullie deze digitale zoom versie in elkaar gevlochten hebben. Dit was meer als ‘alleen’ een livestream. Ik voelde me echt onderdeel… Wellicht ook ‘functioneel’ ongemakkelijk toen ik eenmaal iets zei en dan mezelf ook weer bij jullie op het scherm zag.

Geef een reactie

Of deel Livestream Aan tafel op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Livestream Aan tafel
 • Livestream Aan tafel Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

Op Reis

Gespeeld

 • Livestream Aan tafel LIVESTREAM

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen