Maas theater dans podium

Whodunit voor kleuters
 • 4+
Speellijst / tickets

Wat dacht je van wat verantwoorde schermtijd? Maas heeft deze vakantie iets leuks voor je: een livestream vanuit het theater. De spelers doen eerst een kleine warming up (doe thuis lekker mee!). Dan spelen ze Boef live voor de camera. Na afloop van de voorstelling zorgen ze voor een gezellige afsluiting.

De voorstelling Boef (4+)
Snelheid, een zwarte schaduw, krakende schoenen, een gillend alarm dat alles verraadt. Boef is een boevenavontuur voor kleuters. Met zwarte maskers, grappige (panto-)mime acts en simpele omdraaiingen nemen de spelers de kinderen mee in een groot avontuur. Wie is de echte boef? Wat is de juiste sluiptechniek? Hoe kan je de politie helpen? En wat zit er in dat spannende zwarte doosje? Twee houtje-touwtje-detectives geven een masterclass ‘boef’. Met fantasie, humor en slapstick brengen Lisa Groothof en Dwayne Toemere een spannende whodunit.

Praktische informatie
Deze livestream begint op zondag 28 februari om 15:00 en duurt 60 minuten, inclusief voor- en naprogramma. De voorstelling is gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar. Een familieticket kost €5,00. Boek nu je ticket en ontvang op 28 februari de juiste link in je mailbox.

Meer online theater voor kinderen
Livestreams: Zin in een zo echt mogelijke theaterervaring thuis, die je tegelijk met alle andere mensen kijkt? Kijk naar de livestreams van Eitje (3+), Wijzer (4+) of Ik ben er even niet (8-108 jr) voor een klein bedrag.
Theater on demand: Liever zelf bepalen wanneer je kijkt? Op Maas TV en Podiumkids Thuis kun je voor €2,99 opnames terugkijken wanneer jij wil.

 • Quotes

 • Credits

 • “Een vermakelijk kat-en-muis-spel. (…) Groofhof en Toemere kunnen met minimale middelen een jong publiek boeien” Theaterkrant.

  “Het begin is ijzersterk, als Lisa Groothof en Dwayne Toemere zonder woorden maar glashelder mimen hoe je als boef handschoenen en een bivakmuts aantrekt en op pad gaat” Scènes.

  BLOGGERS

  “Alle boeven verzamelen! Maskers op, handschoenen aan en met een sluiploopje snel, snel naar dit vrolijk spannende en grappige boevenavontuur” MaandagDaandag.

  “Het is fantastisch om te zien hoe ze met simpele dingen het verschil tussen goed en kwaad hebben neergezet. En mooi om te horen hoe de kinderen, hoe subtiel ook, dit feilloos oppikken. Wat was het een leuke besteding van onze zondagochtend” Go or no go.

  “De openheid van de kinderen in het publiek is heerlijk om te aanschouwen. Ze leven helemaal mee, lachen, roepen, wijzen dingen aan….” After NINE.

  “De vierjarige vond de voorstelling GE-WEL-DIG!!! (…) De kinderen hebben goed kunnen kijken naar de verschillende rollen en daarbij hun eigen fantasie kunnen gebruiken” Mamaliefde.

  “Met veel energie en enthousiasme spelen Lisa Groothof en Dwayne Toemere de twee in het zwart geklede hoofdpersonages. (…) Een snelle, actieve en vooral interactieve voorstelling” Olivette.

 • Concept / spel: Lisa Groothof, Dwayne Toemere
  Muziek: Stuk (Maarten Bokslag, Tom Nestelaar)
  Eindregie: Sanne Nouws
  Kostuums: Dorine van IJsseldijk
  Advies vormgeving, uitvoering decor: Sjoerd Kelderman
  Met dank aan: William Dashwood, Dorien FolkersMoniek MerkxErwin Boschmans, Erwin Dörr
  Scenefoto’s: Sjoerd Kelderman
  Livestream: Peter Raaijmakers
  Artistieke begeleiding livestream:
  Sara Giampaolo

  Lisa Groothof
  Lisa Groothof studeerde in 2011 af aan de Theaterschool Amsterdam, Mimeopleiding. Zij speelde onder andere bij gezelschappen als Golden Palace, Carver, Het Houten Huis, BonteHond, BEER muziektheater en Beumer & Drost. Bij Maas was Lisa eerder te zien in Alice in Wonderland, Eitje en ALASKA.

  Dwayne Toemere
  Dwayne Toemere studeerde in 2011 af aan de Theaterschool Amsterdam, Mimeopleiding. Zijn passie voor theater begon al in 2004 bij DOX. Hij speelde bij Golden Palace en werkte met Bianca van der Schoot, Nicole Beutler en Boukje Schweigman. In 2008 richtte hij mimetheatergroep Botlek op met Yannick Greweldinger. Sinds september 2012 geeft hij als vaste docent les op de Theaterschool Amsterdam. Bij Maas speelde Dwayne in Eitje van en met Willemijn Zevenhuijzen en later met Lisa Groothof.

2 reacties op LIVESTREAM Boef

 1. Super leuk!! Goeie acteurs, leuk met boeven oefeningen vooraf. Kistje doorgeven werkte ook goed, dochter van 6 vatte ‘t misschien niet helemaal maar dat maakte niet uit. Het geluid kan volgens mij wat beter. Verder fijne sfeer en leuk verhaal. Dochter dag erna een boeven outfit aangetrokken

Geef een reactie

Of deel LIVESTREAM Boef op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • LIVESTREAM Boef

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

Op Reis

Gespeeld

 • LIVESTREAM Boef LIVESTREAM

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen