Maas theater dans podium

Een exclusieve preview van een nieuwe voorstelling
  • 5+
  • theater
Speellijst / tickets

We geven een feestje voor Skeletjes en jouw Skeletje is uitgenodigd! Jouw Skeletje is net als jij. Maar dan zonder jouw gezicht, je haar en je vingerafdrukken. Jouw Skeletje zit in jou. Die sterke armen, je benen, je slimme schedel: die kan je voelen. Je hoeft niet bang te zijn voor jouw Skeletje. Skeletje zorgt er namelijk voor dat je rechtop staat en dat je hart en je hersenen beschermd worden. Met Skeletje kun je rennen en knuffelen. Maar je kan er veel meer mee. Jouw skeletje is een superheld!

Als je bij dit feestje bent dan betekent het dat je leeft met jouw skelet. Als je dood bent dan kan dat niet meer. Dan is het verhaal van jouw skelet geschreven. Denk daar maar eens over na. Wat wil jij samen met jouw Skeletje beleven? Maak er een mooi verhaal van, waar jij trots op kan zijn. Skeletje en jij, wat een duo!

Geïnspireerd op de animatiefilm Coco van Disney/Pixar en de Mexicaanse feestdag Día de Muertos (Dag van de Doden). Via deze livestream krijg je een unieke en interactieve preview van deze nieuwe voorstelling die later op tournee zal gaan.

Interactieve livestream
Schuif aan in Zoom en kijk en doe mee! Lisa en Dwayne nemen je mee in een korte presentatie van hun onderzoek voor de nieuwe voorstelling Skeletje. Voor en na de preview doen de spelers opdrachten met de kinderen, zoals de Skelettendans. Zet dus je camera aan om mee te doen. Dan kan het feest beginnen! In totaal duurt de livestream ongeveer 30 minuten. Boek nu je familieticket voor €5,00 en ontvang de link op de dag van de stream.

Makers
Dwayne Toemere en Lisa Groothof ken je als de suppoosten in Eitje (3+) en de boeven in Boef (4+), twee Maasproducties. Boef is ook door hen samen bedacht en geschreven. Dwayne is sinds 2012 vaste docent op de Theaterschool van Amsterdam en was eerder te zien bij onder andere DOX en is een van de oprichters van Mimetheatergroep Botlek. Lisa speelde eerder onder andere bij BonteHond, Houten Huis en Beumer&Drost. Bij Maas was Lisa ook te zien in Alice in Wonderland (8-108) en Alaska (XL).

Fris: de nieuwe serie van het Maaspodium
Fris is een nieuwe reeks van het Maaspodium. Jonge makers mogen hier eenmalig iets geheel nieuws bedenken en spelen voor familiepubliek. Zie het als een speeltuin voor de theater- en dansmakers, waarin zij de kans krijgen zichzelf én het jeugdtheater van deze tijd verder te ontwikkelen. Benieuwd naar de andere edities? Bekijk Fris #2: Stilzitten en opletten! (7+) en Fris #3: Intergalactic Superspace Songfest (8+).

 

  • Credits

  • Door: Lisa Groothof, Dwayne Toemere
    Coaching: Moniek Merkx

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.