Maas theater dans podium

Kali yuga
  • dans
  • XL
Speellijst / tickets

Het is inmiddels een jaar geleden dat de coronapandemie de wereld op zijn kop zette. Het afgelopen jaar is er veel veranderd: in de wereld, in je eigen buurt en waarschijnlijk ook in jezelf. Tijdens FRESH: The Great Reset maakt Dane Badal een brug tussen de Indiase mythologie en onze huidige leefsituatie. Maak je klaar voor een avond met interviews, een soloperformance van Dane zelf en meer.

Wat is waarheid en wat is wijsheid? Volgens de Indiase teksten zijn we beland in de tijdperk van Kali Yuga: De vierde en ook de laatste cyclus. In dit tijdperk is het kenmerkend dat de ego van de mens in de weg staat, mensen voor misleidingen komen te staan en dat er meer oog is voor spullen en materialen dan voor de medemens.

Tegelijkertijd is dit ook een transitie naar harmonie en bezieling. Shiva en Kali zijn de god en godin van destructie en creatie. Om iets nieuws te creëren moet het oude eerst vernietigd worden. Deze avond gaat Dane Badal hierover met danseres en choreografe Padma Menon, expert op het gebied van Indiase archetypen in gesprek. Is er muziek van de Indiase-Hindoestaanse muzikant Raj Mohan en danst Rohiet Tjon Poen Gie het stuk Tandava, gechoreografeerd door Dane.

Een livestreamticket kost €5,00. Boek nu je ticket en ontvang op vrijdag 12 maart de juiste link in je mailbox.

Maker
Dane Badal begon met dansen als hiphopper, freestyler en battlelaar, waarbij hij zich focuste op popping. Bij Maas danste Dane in 100% Selfmade (2015, herneming 2017) en was hij te zien in Liefde (2017). In 2020 stond hij met zijn solo Tandava in het Maaspodium als onderdeel van High Five.

FRESH
Iedere maand geeft het Maaspodium de sleutel van het pand aan een talentvolle danser, muzikant, acteur of een hele bende bij elkaar. Zij mogen zelf een avond inrichten. Zo’n avond is FRESH en iedere keer anders. Verrassingen en ontdekkingen gegarandeerd. Bekijk ze allemaal.

  • Credits

  • Door: Dane Badal
    Sprekers en performers: Dane Badal, Padma Menon, Raj Mohan, Rohiet Tjon Poen Gie

Geef een reactie

Of deel Livestream FRESH: The Great Reset op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.