Maas theater dans podium

Dansen tot de wekker gaat
 • 4+
Speellijst / tickets

Gelukkig, toch nog een kans om Wijzer te zien! Wijzer ging in oktober 2020 in première, maar de tournee moest abrupt worden beëindigd door de lockdown. Nu gaan we ‘m livestreamen vanuit ons theater, het Maaspodium. De dansers doen eerst een kleine warming up (doe thuis lekker mee!). Dan spelen ze Wijzer live voor de camera. Na afloop van de voorstelling zorgen ze voor een gezellige afsluiting.

De voorstelling Wijzer (4+)
Twee broertjes moeten naar bed, maar het lukt ze niet in slaap te vallen. Het is leuker om op de iPad te spelen. Maar als die uitvalt, fantaseren de broers hun eigen spel. Ze keten, dansen, nachtbraken, breken de tent af en maken papa boos. De wijzers van de klok tikken de uren weg. Uiteindelijk vallen ze in slaap. Dan gaat de wekker. Remses Rafaela mixt acrobatiek, hiphop en Afro-Caraïbische dans met slapstick en schaduwspel tot een fantasievolle, energieke dansvoorstelling voor kleuters.

Praktische info
Deze livestream begint op zaterdag 6 maart om 15:00 en duurt 60 minuten, inclusief voor- en naprogramma. De voorstelling is gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar. Een familieticket kost €5,00. Boek nu je ticket en ontvang op 6 maart de juiste link in je mailbox.


Meer online theater voor kinderen
Livestreams: Zin in een zo echt mogelijke theaterervaring thuis, die je tegelijk met alle andere mensen kijkt? Kijk naar de livestream van Eitje (3+) voor een klein bedrag.
Theater on demand: Liever zelf bepalen wanneer je kijkt? Op Maas TV en Podiumkids Thuis kun je voor €2,99 opnames terugkijken wanneer jij wil.

 • Quotes

 • Credits

 • “Indrukwekkend is hun lichaamsbeheersing als zij ‘dansen’ met een veel te grote groene stoel, geweldig is hoe zij synchroon bewegen of elkaar juist spiegelen. (…) De voorstelling is zo actueel, niet vanwege de coronacrisis, maar omdat Wijzer de live ervaring viert.” Theaterkrant.

  “De komische toon en passende bewegingen maken dit een leuke familievoorstelling. Een die kinderen, maar ook zeker volwassenen kunnen waarderen. (…) Als je op zoek bent naar een voorstelling waar je niet alleen jezelf, maar ook je kind mee wilt vermaken is dit een goede keuze.” Dansmagazine.

  “De slapstick momenten zijn erg grappig en de aanwezige kleuters lijken het ook te herkennen. (…) Een energieke voorstelling met een goede insteek: gebruik je fantasie en ga spelen!” I Love Theater ★★★★.

  “Het is een show van acrobatiek, hiphop en slapstick op een niveau die de kinderen doet schateren! (…) Samen met de beer zwepen ze de hele zaal op met een Afro-Carabische dans, wat een spektakel, alle kinderen klappen vrolijk mee!” After NINE.

  “De danskunsten van Remses en Patrick zijn indrukwekkend, komisch en aanstekelijk. (…) De noodzaak van Remses Rafaela om deze voorstelling te maken is ontroerend mooi voelbaar. En als ouder kan ik niets anders dan zijn heerlijke boodschap onderschrijven! Ruk je zelf los van al die beeldschermen en ga lekker spelen!” MaandagDaandag.

 • Concept, choreografie: Remses Rafaela
  Dans: Patrick Karijowidjojo, Remses Rafaela
  Muziek: Stanley Clementina, Remses Rafaela
  Coach/repetitor: Shailesh Bahoran
  Decor: Marlies Schot
  Kostuums: Dorine van IJsseldijk
  Licht: Mike den Ottolander (GVDO Lichtontwerpers)
  Dramaturgie: Dorien Folkers
  Scenefoto’s: Bob Karman
  Livestream: Peter Raaijmakers
  Artistieke begeleiding livestream: Sara Giampaolo

  Remses Rafaela
  Remses Rafaela is sinds 1996 actief als professioneel danser en choreograaf. Zijn stijl heeft veel invloeden vanuit de Afro-Caribische dans, zoals salsa en calypso gemixt met acrobatiek, hiphop en moderne dans. Hij danste onder andere in tv-programma’s als So You Think You Can Dance en Holland’s Got Talent, bij breakdance crew Groove Kings en in voorstellingen van choreografen als Isabelle Beernaert, Shailesh Bahoran en Alida Dors. Bij Maas danste hij in RPhO meets Maas en B-BOY van Jolanda Spoel. Jolanda Spoel: “Remses heeft een fluïde signatuur, waarin hij zich net zo makkelijk beweegt tussen b-boys als contemporary dansers. Hoewel hij zich door verschillende genres en stijlen beweegt, is er een duidelijke identiteit zichtbaar in zijn werk.”

7 reacties op LIVESTREAM Wijzer

 1. heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel knap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Dit was zo tof!! Leuk voor de jongste van 4 en leuk voor de oudste van 9! Supertof gedaan jongens

Geef een reactie

Of deel LIVESTREAM Wijzer op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • LIVESTREAM Wijzer

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

Op Reis

Gespeeld

 • LIVESTREAM Wijzer LIVESTREAM

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen