fbpx

Maas theater dans podium

Dans, muziek, beeldende kunst en… AFVAL!
 • LNP
 • XL
Speellijst / tickets

Language no problem.

Lorenzo danst op afvalmateriaal en zijn FRESH staat volledig in het teken van TRASH. Live muziek, dans, theater en beeldende kunst komen samen in een grote Garbage Happening.

Da Solo Extended
Afval is niet alleen maar nutteloos. Afval heeft een geschiedenis en een verhaal, een verleden en een toekomst. Na Da Solo komt Lorenzo Capodieci nu met de uitgebreide versie van deze multidisciplinaire performance: Da Solo Extended, in samenwerking met percussionist Natalia Alvarez-Arenas en de dansers van SoulTango Rotterdam. Een performance waar afval transformeert en tot leven komt.

Kernafval Compositie #2
In de foyer presenteert Eleye Boerenkamps Kernafval Compositie #2. Ruim een jaar verzamelde Eleye haar eigen afval. Van deze afvalberg maakte ze verschillende driedimensionale composities en installaties. Ze gebruikte ongeveer 3.000 objecten zoals lege verpakkingen, versleten kleding en gebruikte voorwerpen. Het motief voor dit werk was haar frustratie over onontkoombaarheid van het produceren van eigen afval binnen de hedendaagse consumptiemaatschappij.

Curator: Lorenzo Capodieci
FRESH: TRASH is samengesteld door Lorenzo Capodieci. Lorenzo is danser en maker. Hij studeerde in 2013 af bij Codarts Dans in Rotterdam. Momenteel werkt hij als freelance danser met verschillende choreografen en gezelschappen in Nederland. Als maker wil hij sociale kwesties op fysiek en theatraal niveau behandelen. Na het creëren van Da Solo in 2016 werkt hij nu aan zijn nieuwe stuk Dis-is, welke op 14 november 2017 in première gaat in het Wennekerpand in Schiedam.

 • Credits

 • Makers & performers

 • Media

 • FRESH: TRASH
  Curator: Lorenzo Capodieci

  Da Solo Extended
  Dans: Lorenzo Capodieci, SoulTango Rotterdam: Michèle Wilson, Nils Kronert, Marina van Dassen, Lianda van der Knaap, Ad van Marrewijk, Marie Engelse, Erica Greefhorst, Marcel Kars, Corine Touboul, Naozumi Ogato, Pieter Fokkens en Peter van Enk
  Percussie: Natalia Alvarez-Arenas
  Productie: Stg. DanceMotionPicture en Ruimte in Beweging.

  Kernafval Compositie #2
  Kunstenaar: Eleye Boerenkamps

  FRESH
  FRESH is een terugkerend evenement in het Maaspodium met steeds een andere creatieveling als vormgever van het programma. Een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. FRESH is er iedere eerste vrijdag van de maand.

 • Lorenzo werkt voor FRESH: TRASH samen met Eleye, Natalia en SoulTango.

  Eleye Boerenkamps
  Eleye Boerenkamps maakt drie-dimensionale composities van bestaande, nieuwe of hergebruikte materialen. Haar werk is een confrontatie met de dingen die haar dwars zitten. Ze onderzoekt de relaties en betekenissen van objecten, symbolen, toeschouwers en ruimtes. Deze vormen voor haar inspiratie voor een zeer noodzakelijk onderzoek, waarin ze nieuwe werelden en betekenissen creëert. Eleye exposeert tijdens FRESH: TRASH in de foyer Kernafval Compositie #2.

  Natalia Alvarez-Arenas
  Natalia is klassiek percussionist, performer en docent. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Madrid en aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Ze maakt onderdeel uit van verschillende orkesten, ensembles en muzikale organisaties. Ook leidt ze haar eigen academie van muziek en beweging voor kinderen in Den Haag. Natalia verzorgt muziek- en percussieworkshops, doceert kinderen met autisme en werkt samen met Ludwig in Muziek en Dementie en met de NAIP Master (New Audiences and Innovative Practice) in Nederland.

  SoulTango
  SoulTango is een ontmoetingsplek voor liefhebbers van de Argentijnse Tango, gevestigd in Delfshaven Rotterdam. Het is een tangohotspot cursussen, workshops, optredens en andere activiteiten.

 • Klik hieronder voor het interview met Lorenzo Capodieci, door Arjen van Bruinnessen van Omroep Wetering. Het item werd in week 42 van 2017 uitgezonden in Schiedam Vandaag (tussen 12 en 14 uur), Het RegioMagazine (tussen 16 en 18 uur) en De Late Avond, een gezamenlijk project van 12 lokale omroepen.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • FRESH: TRASH

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.