Maas theater dans podium

Speellijst / tickets

Voor de leeuwen is een terugkerend mini-festival waarmee Maas beginnende makers een podium biedt. Deze editie richt zich op kinderen vanaf 5 jaar. Op zaterdag 21 december om 16:00 uur kun je naar de voorstelling MAAN, met aansluitend KWIJT.

MAAN
In MAAN volgen we een astronaut in zijn ruimteschip op reis naar de maan. Tijdens zijn ontdekkingstocht wordt zijn verwondering afgewisseld met gevoelens van eenzaamheid. Hoe mooi en fascinerend de kosmos ook is, de astronaut mist de mensen, hij mist het leven op aarde.
In MAAN komen symboliek, astronomie, science fiction, fantasie en vertellingen samen in dans, beeld en muziek.

makers:
Spel/dans: Naiara Mendioroz, Javier Murugarren
Decor: Javier Murugarren
Kostuums: Javier Murugarren

KWIJT
Er is een meisje. En er was een vader. Maar die is nu kwijt. En als je iets kwijt bent, dan moet je het zoeken, vindt het meisje. Dus gaat ze op pad.
Een avontuurlijke zoektocht brengt het meisje de hele wereld over. Maar nergens is haar vader te vinden. Niet op het water, niet in China of bij de bovenburen. Totdat ze bij een wijs iemand komt die haar een moeilijke opdracht geeft. Gaat het haar lukken om haar vader terug te vinden?  KWIJT gaat over missen, afscheid nemen, dapper zijn en volhouden. En over diep in je hart weten, dat verdrietig zijn bij het leven hoort.

Daniëlle van de Ven is actrice/theatermaker en yogadocent. Als actrice was zij eerder bij Maas (voorheen Max) te zien in de voorstellingen Vallende meisjes, Dochters van Lear, Maanvirus en Peter Pan was hier. In opdracht van Maas maakt en speelt zij, in het kader van festival Voor de leeuwen, KWIJT.

makers
idee/spel: Daniëlle van de Ven
tekst: Rogier Schippers
begeleiding: Paul van der Laan
regie: Moniek Merkx
fotografie: Sjoerd Kelderman

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Voor de leeuwen: MAAN / KWIJT

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.