Maas theater dans podium

Speellijst / tickets

Voor de leeuwen is een terugkerend mini-festival waarmee Maas beginnende makers een podium biedt. Deze editie richt zich op kinderen vanaf 5 jaar. Op zondag 22 december om 15:00 uur kun je naar de voorstelling STOP!, met aansluitend MAAN.

MAAN
In MAAN volgen we een astronaut in zijn ruimteschip op reis naar de maan. Tijdens zijn ontdekkingstocht wordt zijn verwondering afgewisseld met gevoelens van eenzaamheid. Hoe mooi en fascinerend de kosmos ook is, de astronaut mist de mensen, hij mist het leven op aarde.
In MAAN komen symboliek, astronomie, science fiction, fantasie en vertellingen samen in dans, beeld en muziek.

makers:
spel/dans: Naiara Mendioroz, Javier Murugarren
decor: Javier Murugarren
kostuums: Javier Murugarren

STOP!
Wat zou jij doen als je al zooooo lang staat te wachten, dat je je te pletter verveelt? Om de tijd te doden, laten drie acrobaten hun fantasie de vrije loop. Maar blijft het bij een spel? Of gaan ze hierin over elkaars grenzen?

STOP! is een circustheatervoorstelling waarin drie mensen wachten in de rij op het vliegveld. Ze staan al zo lang te wachten, dat ze vanuit verveling elkaar maar gaan vermaken. Al snel ontstaat een komisch spel waarbij koffers en mensen door de lucht vliegen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, maar toch blijken er grenzen overschreden te worden. Ineens maakt de vriendelijke sfeer plaatst voor irritatie. Wat doen ze op het moment dat ze dit ontdekken? Kunnen ze nog terug of wordt het menens?

Laura van Hal was als danseres verbonden aan jeugddansgezelschap Meekers. Daarnaast regisseerde zij o.a. LOOP en NET van TENT circustheaterproducties.

makers:
tekst/regie/choreografie: Laura van Hal
spel/dans: Jirin Meilgaard, Lena Herrmann en Anders Kallesøe Jensen
fotografie: Jean van Lingen

  • Makers

  • Randprogrammering

  •  

  • Na afloop Meet & Greet met makers

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Voor de leeuwen: MAAN / STOP!

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.