Maas theater dans podium

Manus heeft alles, behalve de maan
 • 4+
 • Muziektheater
Speellijst / tickets

Manus kan aan niets anders meer denken: hij wil de maan hebben! Hij besluit de maan uit de lucht te stelen en dan gaat alles mis…

In een officiële brief die Manus ontving van de koningin staat het zwart op wit geschreven: Manus is in het bezit van alles! Je kan het zo gek niet verzinnen of hij heeft het. Een onderwaterzwembad, een chocoladefontein, een telefoon die zichzelf opneemt, een talenknobbel waarmee hij alle talen van de wereld kan spreken. Toch is het leven met al die spullen niet altijd leuk. Iedere avond eet Manus alleen en is er niemand die eens een slaapliedje voor hem zingt.
Op een nacht wordt Manus wakker van het licht van de maan. Hij raakt betoverd door haar schoonheid. Wat is ze mooi! En een maan, die heeft hij toch nog niet? Manus kan aan niets anders meer denken. Hij besluit de maan uit de lucht te stelen en dan gaat alles mis…

Over Wie Walvis
Theatergroep Wie Walvis bestaat uit Amarins Romkema en Carlos Zorita Diaz en maakt humoristisch muziektheater voor kinderen die zich groot voelen en volwassenen die weer even klein willen zijn. Het gezelschap ontwikkelt haar voorstellingen met wisselende muzikale spelers zodat er in de voorstellingen net zo plots een Mariachi band uit Mexico als een blazersensemble uit Rusland kan staan. De stijl tuimelt van slapstick naar momenten vol ontroering, van grote verhalen naar kleine geheimpjes en van intieme liedjes naar spectaculaire solo’s.
Bij de voorstellingen van Wie Walvis zijn verhaal, beeld en muziek verweven en geven zij elkaar een meerwaarde. Grote thema’s worden op een humoristische manier aangesneden. Hoe moeilijk het is om eerlijk, dapper of slim te zijn en wat je allemaal moet overwinnen om dat te worden. De voorstellingen zijn luchtig, zitten vol humor en zijn voor iedereen te begrijpen.

Vier je feestje in het Maaspodium
Ben je jarig? Vier je feestje bij Maas! Bij binnenkomst staat er een feestelijk versierde tafel met taart en limo voor jou en je vrienden klaar. Na de taart gaan jullie naar Maanzucht. Na afloop van de voorstelling ontvangen jullie een leuke verrassing. Dat wordt een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! Meer weten? Klik hier.

 • Quotes

 • Credits

 • Wie Walvis brengt een echte theaterervaring met humor (zonder platvloersheid), beleving, poëzie en speelplezier wat direct op het publiek wordt overgebracht.

  Olivier de Jong (senior consulent programmering Kunstbalie)

 • Concept & tekst: Amarins Romkema
  Regie: Lise-Lott Kok
  Spel & muziek: Albert Klein Kranenburg, Amarins Romkema, Carlos Zorita Diaz
  Fotografie: Roel Brekelmans

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Maanzucht Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.