fbpx

Maas theater dans podium

Een kleutervoorstelling met encyclopedische pretentie
 • 4+
 • theater
Speellijst / tickets

DE MAN DIE ALLES WEET VEROVERDE IN 2014 DE HARTEN VAN VELE KLEUTERS, OUDERS, JURYLEDEN (ZILVEREN KREKEL 2014) EN RECENSENTEN. THEATER ARTEMIS HERNEEMT DE KLEUTERHIT.

 • Quotes

 • Credits

 • “Van ‘t Hof jojoot als volleerd entertainer met zijn jonge publiek. Volwassenen herkennen existentiële vragen. Eigenzinnig.”
  Annette Embrechts, ★★★★  Volkskrant 

  “Ik zag om me heen kinderen met huid & haar mee bewegen met de gebeurtenissen, op een manier waar menig circusartiest van pure broodnijd al zijn vingers bij zou opeten.”
  Loek Zonneveld, De Groene Amsterdammer

  “Ik vond de voorstelling heel leuk en vooral heel erg grappig (…) Ik geef de voorstelling een: 10!”
  Cultuurbarbaartje Hannah, 5 jaar

  “Geniaal!”
  Brechtje Zwaneveld, ★★★★★ NRC

  “Zonder de overige twee andere artiesten op wat voor wijze dan ook tekort te doen, René van ‘t Hof is in dit spel met pokergezichten, wanhoopsogen, zotte dansjes en een overmoedige jongleeract met een xylofoon en stokjes zó onversneden goed en bovendien zó onmiskenbaar Keaton & Chaplin & Laurel & Hardy in één lijf, dat je niet weet waar je kijken moet, terwijl je ook nog knap druk bent met het ophouden van je plas.”
  Loek Zonneveld, ★★★★★ Theaterkrant

  “René van ’t Hof is zo’n acteur voor wie je ongeacht waar hij in speelt, al een kaartje wilt kopen. Met zijn onnavolgbare mimiek en dat prachtige rare lijf van hem, heeft hij direct het hele publiek in de ban. De man die alles weet is een ode aan het niet weten. Het is meesterlijk theater.”
  Jos Schuring, ★★★★★ Scènes

  “Alleen al voor deze man (René van ‘t Hof, red.), die slechts met het optrekken van een wenkbrauw hele werelden weet op te roepen, zou je naar dit stuk toe moeten. Maar aangevuld met de fijne muziek van Keimpe de Jong en aangever Tjebbe Roelofs die de ezelsbruggetjes verzorgt, is dit helemaal een feestje geworden voor zowel de kinderen als hun (groot)ouders.”
  Esther Kleuver, De Telegraaf

  “Soms word je aangenaam verrast en heb je als ouder net zo veel plezier als je kraaiende kleuter. Zo niet meer. Dat was het geval bij de voorstelling De man die alles weet van Maas. Het was lang geleden dat ik zo veel heb gelachen in een theater.”
  Ernest van der Kwast, AD Rotterdams Dagblad

  “Batelaan blijkt met zijn eerste kleutervoorstelling een volleerde regisseur voor de doelgroep te zijn. En een weergaloze Van ‘t Hof toont schutterig, hulpeloos en tenslotte baldadig vrolijk dat er echt geen enkel publiek is waar hij niet raad mee weet.”
  Joukje Akveld, ★★★★ Parool

  “De man die alles weet is de ultieme anti-voorstelling. Een mindfuck. Het lef waarmee Batelaan aan alle regeltjes van het professionele jeugdtheater zijn voeten veegt, is ongezien. Respect, meneer Batelaan!”
  Filip Tielens, Cutting Edge

5 reacties op De man die alles weet

 1. Ik heb hier samen met mijn vierjarige zoon ontzettend van genoten. Er wordt ook nog regelmatig naar gerefereerd (‘Dat is een goede vraag, misschien wel de beste van vandaag!’). Het is lastig te beschrijven maar het doet mij denken aan ouderwetse VPRO kinderprogramma’s, al zegt dat misschien meer over mij. Grappig, met genoeg ruimte om zelf invulling aan te geven en de interactie met het publiek is onderkoeld maar heel goed. Echt geweldig.

 2. Voorstelling waarbij de makers vol moed het publiek prikkelen, kietelen en uitdagen tot werkelijk iedereen er gek van wordt! Hulde voor De Mannen! (in 2013)

 3. Mijn dochters van bijna 4 en bijna 6 waren bij De man die alles weet. Geniaal! Ik heb wel wat voorstellingen voor 3/4 + gezien, maar deze is veruit de beste. Eindelijk geen enkele betutteling, en de kracht van de suggestie was sterk. We hebben alle drie slap gelegen van het lachen. Dank! (in 2013)

Geef een reactie

Of deel De man die alles weet op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • De man die alles weet
 • De man die alles weet

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.