Maas theater dans podium

De Man door de ogen van De Vrouw
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

MAN behandelt het onderwerp ‘man’ vanuit de vrouw: De moeder, de dochter en de diva. De bijna cabaretske vorm geeft de voorstelling een perfecte balans tussen pijn en humor.

“Er schuilt een man in mij. Een overheersende mannelijke aanwezigheid. Een energie gebouwd op kracht, hoekige manieren, agressie en dierlijke krachten. Een beschermer met een libido die alleen kan penetreren, niets ontvangen. Een jager die constant op zoek is naar prooi. Zodra er een man tegenover mij staat, springt de man in mij op aan”

De voorstelling MAN behandelt het onderwerp ‘de man’ vanuit de vrouw: De moeder, de dochter en de diva. De directe en fysieke speelstijl van Dionne Verwey werkt ontwapenend. De bijna cabaretske vorm geeft de voorstelling een perfecte balans tussen pijn en humor.

Dionne Verwey won met MAN de aanmoedigingsprijs van het internationale Flying Solo Festival, de  Top Naeff prijs en de AHK afstudeerprijs.

Over Dionne Verwey
Dionne Verwey studeerde in 2012 af aan de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze ontving de Top Naeff Prijs 2012 voor de voorstelling MAN, waarmee ze wordt erkend als uitzonderlijk talent en een aanvulling op de bestaande Nederlandse theaterpraktijk. Daarnaast werd ze genomineerd voor de AHK Eindwerkprijs 2012.

meer op www.mconline.nl

 • Credits

 • Gezelschap: MCnu
  Eindregie: Mike van Alfen
  Spel: Dionne Verwey
  Decor: Dionne Verwey
  Kostuums: Dionne Verwey
  Licht: Nuri Cappai
  Fotografie: Jean van Lingen, Margreet Lont, Mounir Raji

In het Maaspodium

Gespeeld

 • MAN

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.