Maas theater dans podium

Man en kind tegelijk
 • 6+
 • dans
Speellijst / tickets

NRC  ★★★★ Volkskrant ★★★★★

De mensheid is in de Engelse taal een mooi samengesteld woord: mankind. Man en kind tegelijk, nooit volwassen, in de groei, onderweg. De evolutie heeft ons gebracht waar we nu zijn. We denken te weten wie we zijn. We denken te weten waar we vandaan komen.

Maar waar gaan we naartoe? Op zoek naar dat antwoord kunnen we de boeken openslaan. En dan?

We bouwen en breken, klimmen en dalen, maken ruimte voor onszelf en voor anderen. Met vallen en opstaan gaan we vooruit, van generatie op generatie. Zonder te weten waar het eindigt.

Duur voorstelling: 50 minuten

Makers
De Stilte danst! Voor dreumesen, peuters, kleuters, kinderen, adolescenten, ouders, grootouders. Vanuit Breda vliegen ze over de hele wereld. De Stilte maakt voorstellingen die tijd en ruimte bieden aan de fantasie van de toeschouwer.

EXTRA’S IN HET MAASPODIUM
Maaspodiumplank
Nog even blijven hangen? Na de voorstelling staat een plank vol lekkers op je te wachten. Wat is het lekkerste fruit van dit seizoen? Hoe smaken geroosterde kastanjes? Komt dit brood uit eigen oven? Eet en beleef mee. Reserveer een plank samen met je ticket. Klein (2 pers): €7,50, Middel (4 pers): €13, Groot (6 pers): €19.

 • Quotes

 • Credits

 • “Wat een lef om met zulke minimale middelen de nooit voltooide ontwikkeling van de mensheid (mankind) te verbeelden. Gewoon door een stel oude Winkler-Prinsen op een stapel te leggen of om te duwen. Voor kinderen een grappig, intrigerend spel, voor volwassenen een symbolische verhandeling. Knap.” NRC ★★★★.

  “Zelden gaan ernst en humor zó mooi samen.” Volkskrant ★★★★★.

  “Ieder heeft hier zijn eigen pad, zijn eigen wijsheid, zijn eigen wereld en verhaal. In de spanning van de ontmoeting, het schuren langs elkaar en de humoristische uitkomst zijn reacties in de zaal gelijk.” Bezoekster met haar man en twee zonen.

 • Choreografie: Jack Timmermans
  Dans: Mirella de Almeida Castagna, Alex Havadi-Nagy, Donna Scholten
  Kostuums: Joost van Wijmen
  Lichtontwerp: Uri Rapaport

Geef een reactie

Of deel Mankind op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.