Maas theater dans podium

EEN VOGELTJE EN EEN KLUS VOOR PEUTERS
 • 2+
 • theater
Speellijst / tickets

Een stoere, beeldende voorstelling over drie mannetjes, een kooi en een vogeltje.

Drie mannetjes lopen door het bos. Onder hun armen dragen ze takken, planken, touw en dekens. Door de vele spullen passen ze maar net door de slingerende zandpaadjes. Het is de moeite waard, want straks hebben zij de mooiste boomhut ooit! Wanneer ze de eerste spijkers in het hout slaan, zien ze iets vreemds: een kooitje! In het kooitje zit een vogeltje én een briefje van Oma. Zij kan niet meer voor het vogeltje zorgen en daarom moeten de mannetjes het doen. Maar, de vogel mag nooit de kooi uit!

De plannetjes van de mannetjes veranderen. Nu hebben ze geen hut, maar een vogeltje in een kooi. Wat gaan ze daarmee doen? Van Oma mag het vogeltje niet uit de kooi, maar een vogeltje hoort toch te vliegen?! Hij komt heus wel weer terug. Toch?

Onder het Buro
Onder het Buro is het productiehuis van Buro Bannink. Zij bieden een platform voor jonge, getalenteerde makers om, onder de vleugels van Buro Bannink, een voorstelling te produceren. Dit alles onder de noemer ‘Onder het Buro’. Buro Bannink is op zoek naar een tegengeluid van de steeds sterkere vercommercialisering van jeugd- en familieprogrammering. Zij vinden dat theater voor kinderen ergens over mag gaan en moet inspireren:

“Kinderen zijn tenslotte het publiek van de toekomst. Wanneer zij enkel kennis maken met hapklaar jeugdtheater geven wij deze nieuwe generatie niet de kans om uit te groeien tot cultuurminnend publiek.”

Met bijzondere, grappige, vrolijke voorstellingen, (die ergens over gaan!) willen zij het publiek aanspreken en inspireren. Het volwassenen publiek van nu en van de toekomst! Zij bieden voorstellingen aan voor scholen maar ook vrije programmering: diverse PeuterPret voorstellingen, kleine interactieve voorstellingen voor de allerkleinsten, het PeuterPRETfestival, de series BroerZus theater en PeuterPret.

Vier je feestje in het Maaspodium
Ben je jarig? Vier je feestje bij Maas! Bij binnenkomst staat er een feestelijk versierde tafel met taart en limo voor jou en je vrienden klaar. Na de taart gaan jullie naar Mannetjes met plannetjes. Na afloop van de voorstelling ontvangen jullie een leuke verrassing. Dat wordt een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! Meer weten? Klik hier.

 • Quotes

 • Credits

 • “Geweldige voorstelling!”
  Tim Smit (coördinator projecten Cultuurkust)

   

 • Concept & regie: Ana Lozica
  Regie coaching & dramaturgie: Daniël van Klaveren (de Toneelmakerij)
  Vormgeving: Inez de Zwart
  Spel: José Montoya, Boyd Demmenie Grund & Sharon van Wageningen

Geef een reactie

Of deel Mannetjes met plannetjes op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Mannetjes met plannetjes Uitverkocht
 • Mannetjes met plannetjes

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.