Maas theater dans podium

Een poging om los te laten
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Wilberts zusje Margreet leefde maar kort, hijzelf was toen drie jaar oud. Zonder actieve herinneringen, maar opgroeiend met rouwende ouders gaf hij zichzelf onbewust de opdracht iets ‘goed te maken’. Een onmogelijke opdracht die vooral gericht is op het voldoen aan de verwachtingen van anderen.

In zijn eerste eigen voorstelling neemt theatermaker Wilbert Slagboom na 28 jaar afscheid van deze opdracht en geeft hij woorden aan zijn gevoel; woorden die hij toen nog niet had.

“Als je de dingen nog niet kan duiden,
omdat je er nog geen taal aan kan geven,
kun je er ook geen herinneringen van maken.
Maar dat betekent niet dat je niet van alles kan voelen.”

Naast Wilbert zien we Daisy Blom, een actrice met een beperking, in een tekstloze bijrol. MARGREET wordt gespeeld in de buitenlucht, op gras en is een uitnodiging voor het publiek om dat wat we met ons meedragen los te laten.

Praktische info
MARGREET wordt live gespeeld op een prachtige buitenlocatie, namelijk bij de Schat van Schoonderloo. Schoonderloostraat 87-153, Rotterdam Delfshaven. Bezoekers worden gevraagd direct naar deze locatie te komen, niet vanaf het Maaspodium. De voorstelling duurt 60 minuten.

 

 • Credits

 • Concept, regie: Wilbert Slagboom
  Eindregie:  Elsa May Averill
  Spel: Wilbert Slagboom, Daisy Blom
  Tekst: Wilbert Slagboom, Tommy Ventevogel
  Muziek: Pascal Fontijn
  Kostuum: Lisette van Maanen
  Vormgeving: Judith Hofland
  Leerwerkbegeleiding: Madelon van Riel
  Beeld: Adam Tenorio
  Met dank aan: Karlijn Lansink, Johan Wesdorp, Sènami Awunou, Bart Bleijerveld, Ninotchka de Windt

  Over de maker
  Wilbert Slagboom is in 2014 afgestudeerd als theatermaker en -docent aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Direct na zijn opleiding werkte hij tot eind 2018 bij Theater Babel Rotterdam als directiemedewerker en theatermaker en sinds 2017 ook als coördinator van de Academie van Babel. In december 2018 maakte hij de overstap naar Theater DEGASTEN (Amsterdam) als creatief producent en is sinds 2021 zakelijk coördinator. Daarnaast is hij verbonden aan Maas theater en dans als theatermaker en docent en bij Stichting Vocalsz als programmamaker en coach. MARGREET is Wilberts eerste eigen voorstelling.

  Een project van Stichting MOKCU
  In samenwerking met: Podium Mozaïek, Theater LeBelle Cordaan.
  Financieel mogelijk gemaakt door: Amarte Fonds, Gemeente Rotterdam, Lira Fonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stichting Stimuleringsfonds Rouw.

Geef een reactie

Of deel Margreet op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.