fbpx

Maas theater dans podium

Ten Strengste Verboden
  • theater
  • XL
Speellijst / tickets

Melanine neemt het publiek mee naar een andere wereld door een hoog energiegehalte aan spel. Het publiek is jury in deze gruwelijke, maar waargebeurde rechtszaak.

In het weekend van 14, 15 en 16 juni presenteren verschillende nieuwe makers hun afstudeervoorstellingen in het Maaspodium. Jong talent, vers van de pers, klaar om de theaters te veroveren!

Wat is melanine? Kun je dat eten? Is dat een meisjesnaam? Is dat niet dat stofje in je hersenen? Acht acteurs, rijk aan melanine, geven een unieke performance onder begeleiding van een jazzpianist. Met veel humor vertellen ze een vergeten verhaal dat verteld moet worden. De zware onderwerpen worden aangekaart met een overvloed aan humor.

Het stuk gaat over jongemannen die binnen één dag onterecht worden veroordeeld. Terug naar de jaren ’30 of toch 2019? Er worden onderwerpen zoals institutionele racisme, etnisch profileren, onrecht, broederschap, respect, cultuur en seksualiteit besproken waardoor het stuk actueel en herkenbaar is voor zowel jong als oud.

Maker
Gavin-Viano is derdejaars regie-student aan de Toneelacademie Maastricht. Onlangs sloot hij succesvol zijn stage af bij Toneelgroep Oostpool en hij is Stagiair Adviseur bij het VSB Fonds. Gavin-Viano ontving na zijn studie aan Codarts in 2012 vier scholarships om te studeren aan The New York Film Academy in New York City. Hij kreeg zijn eerste kansen in de voorstellingen Grease (Vorst Nationaal) en in Yab Yum (Koninklijk Theater Carré). In 2014 ging hij aan de slag bij Stage Entertainment als Dipper Riley in de voorstelling Rocky Das Musical in Hamburg. Vervolgens speelde hij van 2016 tot 2018 in de politieke voorstelling Ragtime Das Musical in Kassel, Braunschweig en in Graz.

Afstudeervoorstellingen: ontdek de nieuwe makers
In het weekend van 14, 15 en 16 juni presenteren verschillende nieuwe makers hun afstudeervoorstellingen in het Maaspodium. Jong talent, vers van de pers, klaar om de theaters te veroveren! Met op vrijdag Joanne Purperhart en op zaterdag Gavin- Viano Fabri.

  • Credits

  • Regie: Gavin-Viano Fabri
    Spel: Nathalie Roux, Roxana Verwey, Mitchel Gallant, Gregory Albertzoon, Kevin Gumbs, Perry Gits, Daniel Kolf, Georgino Naarden, Kim Aikman
    Muziek: Joachim Henriëtta

Geef een reactie

Of deel Melanine op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Melanine

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.