fbpx

Maas theater dans podium

Wat is dat eigenlijk, een woord?
 • 4+
 • theater
Speellijst / tickets

Een muzikale theatervoorstelling waarin hardop wordt nagedacht over de wonderen van taal.

Meneer Bork houdt erg van rust en regelmaat, maar wel raakt hij af en toe de weg kwijt, vergeet soms waarvoor hij de deur uit ging en haalt de namen van mensen en dingen door elkaar. Woorden verwarren hem steeds vaker. Hij zou zo graag willen vertellen hoe hij zich voelt, maar kent geen woord dat dit lijkt te beschrijven. Dus hij gaat op zoek naar dat woord.

Meneer Bork zoekt een woord is een licht filosofische voorstelling voor kleuters, waarin we ons samen met het publiek afvragen wat een woord eigenlijk is.

Wie bedenkt woorden? Waar komen ze vandaan? Zijn woorden van iedereen? Hoeveel woorden zijn er eigenlijk en bestaat er voor alles dat je kent een woord? En vinden we het woord dat Meneer Bork zoekt om zijn gevoel uit te drukken?

Picknick brunch voor aanvang
Anderhalf uur voor aanvang van de voorstellingen kun op een picknickkleedje genieten van een goed gevulde picknickmand voor maar 7,50 euro per persoon. Wil je alvast een picknickmand bestellen? Kies dan bij je reservering voor een tarief + picknick brunch.

Workshop De Wonderen van Taal
Na afloop van de voorstelling voert schrijfster en filosofe Marielle van Sauers een filosofisch gesprek met de kinderen. Aan de hand van de thema’s en voorbeelden uit de voorstelling wordt er hardop nagedacht over de wonderen van Taal. Bijvoorbeeld: Waar bewaar je appels? Waar bewaar je datgene wat je voelt? Als je je appel eet, is hij op. Maar als je klaar bent met lachen, voel je je dan nog blij? Een dynamische workshop met volop interactie met de kinderen. De workshop is gratis toegankelijk.

Vier je feestje in het Maaspodium
Ben je jarig? Vier je feestje bij Maas! Bij binnenkomst staat er een feestelijk versierde tafel met taart en limo voor jou en je vrienden klaar. Na de taart gaan jullie naar Meneer Bork zoekt een woord. Na afloop van de voorstelling ontvangen jullie een leuke verrassing. Dat wordt een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! Meer weten? Klik hier.

 • Credits

 • Tekst: Mariëlle van Sauers
  Regie: Rob de Kuiper
  Spel: Gustav Borreman en Bente Jonker
  Compositie: Janfie van Strien
  Filosofie: Rod Hageman
  Vormgeving: Moniek Spaans en Sanders Decorbouw
  Kostuums: Jiska van Vliet

  Foto’s: Saris en Den Engelsman

Geef een reactie

Of deel Meneer Bork zoekt een woord op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Meneer Bork zoekt een woord

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.