Maas theater dans podium

Wie is er nou eigenlijk gek?
 • 7+
 • poppentheater
Speellijst / tickets

De ouders van Mieke zijn al een tijdje dood. Daar heeft ze dus geen last meer van. Ze wonen in een kist in de achtertuin. Aan de overkant van de straat wonen Meneer en Mevrouw T, waar Mieke vaak langsgaat om thee te drinken. Van hen leert ze dat kerstmis betekent dat je moet huilen, dat je van lezen dom wordt en dat bejaarden gestreken moeten worden om de kreukels uit hun huid te krijgen. Mieke begrijpt er niets van. Waarom is dat zo? En wie hebben dat met elkaar afgesproken? Mieke belandt in de ene absurde situatie na de andere, maar de wereld om haar heen is het over één ding roerend eens: Meisje Mieke is gek.

Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt is een voorstelling over een wereld die voor iedereen zo vanzelfsprekend is, maar waarbij Mieke zich durft af te vragen waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Want wie is er nou eigenlijk gek? En wat is normaal?

Kinderboekenweek
Het boek Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt is geschreven door de Nederlandse schrijver Guus Kuijer. In 2020 won hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn hele oeuvre, met onder andere de boeken over Madelief. Nu brengt Theater WEI samen met Theater Gnaffel een ode aan de twijfel in haar theaterbewerking van dit boek. Het perfecte uitje om de Kinderboekenweek mee af te sluiten, want de Kinderboekenweek is van 30 september tot en met 11 oktober 2020!

Duur voorstelling: 55 minuten

Maker
Theater WEI streeft ernaar dat kinderen kunnen opgroeien in een wereld waarin plek is voor iedereen. Het theater van WEI is ongepolijst, oprecht en rauw, maar altijd fantasierijk. Het Zwolse theatergezelschap Gnaffel maakt voorstellingen geïnspireerd en gebaseerd op de belevingswereld van kinderen: in verwondering, nieuwsgierig, onbevangen en tegelijkertijd aan het zoeken naar hun eigen plek in het leven.

 • Credits

 • Door: Theater WEI, Theater Gnaffel
  Regie, bewerking: 
  Shanna Chatterjee
  Spel: Stefan Hendrikx, Sanne Maas, LouLou Rhemrev, Aniek Stokkers
  Muziek: Rik Eckhardt
  Naar het boek van: Guus Kuijer
  Decor: Theo Tienhooven
  Kostuums: Dorien de Jonge
  Licht: Wijnand van der Horst

Geef een reactie

Of deel Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.