fbpx

Maas theater dans podium

Wie is er nou eigenlijk gek?
 • 8+
 • poppentheater
Speellijst / tickets

De ouders van Mieke zijn al een tijdje dood. Daar heeft ze dus geen last meer van. Ze wonen in een kist in de achtertuin. Aan de overkant van de straat wonen Meneer en Mevrouw T, waar Mieke vaak langsgaat om thee te drinken. Van hen leert ze dat kerstmis betekent dat je moet huilen, dat je van lezen dom wordt en dat bejaarden gestreken moeten worden om de kreukels uit hun huid te krijgen. Mieke begrijpt er niets van. Waarom is dat zo? En wie hebben dat met elkaar afgesproken? Mieke belandt in de ene absurde situatie na de andere, maar de wereld om haar heen is het over één ding roerend eens: Meisje Mieke is gek.

Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt is een voorstelling over een wereld die voor iedereen zo vanzelfsprekend is, maar waarbij Mieke zich durft af te vragen waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Want wie is er nou eigenlijk gek? En wat is normaal?

Naar het gelijknamige boek van Guus Kuijer.  Theater WEI brengt samen met Theater Gnaffel een ode aan de twijfel in haar bewerking van ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’.

Duur voorstelling: 55 minuten (o.v.b.)

Maker
Theater WEI streeft ernaar dat kinderen kunnen opgroeien in een wereld waarin plek is voor iedereen. Om dit te bereiken vraagt WEI haar publiek in haar voorstellingen opnieuw naar de wereld te kijken en deze te bevragen. Twijfel en ruimte voor meerdere waarheden vergroten het empathisch vermogen en dragen bij aan een meer gelijke, begripvolle en open wereld. In haar voorstellingen neemt WEI nooit een blad voor de mond. Het theater van WEI is ongepolijst, oprecht en rauw, maar altijd fantasierijk.

 • Credits

 • Regie en bewerking: Shanna Chatterjee
  Spel: Aniek Stokkers, Stefan Hendrikx, Sanne Maas & LouLou Rhemrev
  Muziek: Rik Eckhardt
  Naar het boek van: Guus Kuijer
  Decorontwerp: Theo Tienhooven
  Kostuumontwerp: Dorien de Jonge
  Lichtontwerp: Wijnand van der Horst

Geef een reactie

Of deel Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.