Maas theater dans podium

Wie is er nou eigenlijk gek?
 • 7+
 • poppentheater
Speellijst / tickets

Wegens maatregelen in verband met het Corona-virus kan deze voorstelling niet gespeeld worden op de beoogde speeldatum. Klik hier voor de meest actuele informatie over de maatregelen die het Maaspodium neemt.

De ouders van Mieke zijn al een tijdje dood. Daar heeft ze dus geen last meer van. Ze wonen in een kist in de achtertuin. Aan de overkant van de straat wonen Meneer en Mevrouw T, waar Mieke vaak langsgaat om thee te drinken. Van hen leert ze dat kerstmis betekent dat je moet huilen, dat je van lezen dom wordt en dat bejaarden gestreken moeten worden om de kreukels uit hun huid te krijgen. Mieke begrijpt er niets van. Waarom is dat zo? En wie hebben dat met elkaar afgesproken? Mieke belandt in de ene absurde situatie na de andere, maar de wereld om haar heen is het over één ding roerend eens: Meisje Mieke is gek.

Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt is een voorstelling over een wereld die voor iedereen zo vanzelfsprekend is, maar waarbij Mieke zich durft af te vragen waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Want wie is er nou eigenlijk gek? En wat is normaal?

Naar het gelijknamige boek van Guus Kuijer.  Theater WEI brengt samen met Theater Gnaffel een ode aan de twijfel in haar bewerking van ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’.

Duur voorstelling: 55 minuten (o.v.b.)

Maker
Theater WEI streeft ernaar dat kinderen kunnen opgroeien in een wereld waarin plek is voor iedereen. Het theater van WEI is ongepolijst, oprecht en rauw, maar altijd fantasierijk. Het Zwolse theatergezelschap Gnaffel maakt voorstellingen geïnspireerd en gebaseerd op de belevingswereld van kinderen: in verwondering, nieuwsgierig, onbevangen en tegelijkertijd aan het zoeken naar hun eigen plek in het leven.

 • Credits

 • Door: Theater WEI, Theater Gnaffel
  Regie, bewerking: 
  Shanna Chatterjee
  Spel: Aniek Stokkers, Stefan Hendrikx, Sanne Maas, LouLou Rhemrev
  Muziek: Rik Eckhardt
  Naar het boek van: Guus Kuijer
  Decor: Theo Tienhooven
  Kostuums: Dorien de Jonge
  Licht: Wijnand van der Horst

Geef een reactie

Of deel Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.