Maas theater dans podium

Ontroerende en oergeestige voorstelling naar het boek van Toon Tellegen
 • 8-108 JR
 • theater
Speellijst / tickets

Reserveer een plek op de wachtlijst. Mail naar kassa@maastd.nl.

“Het is grappig, het is ontroerend, het is poëtisch” Theaterkrant.

Het drietal Thomas, Sacha en Jos is terug met de voorstelling waarmee het voor hen allemaal begon: Mijn vader, een absurd, grappig en ontroerend verhaal over het missen van een dierbare.

Mijn vader gaat over Jozef, een dromerige jongen met een rijke fantasie. Het verhaal begint op de dag dat hij voor het eerst zijn vader ontmoet. Jozef weet niet wat een vader is en zijn vader heeft daar zelf ook geen duidelijk antwoord op. Maar wat Jozef na een tijdje wél weet, is dat zijn vader de slimste, sterkste, liefste en vooral grootste man van de wereld is, die bovendien alles kan. Maar hij kan ook heel gewoon zijn, soms.

Mijn vader is niet voor volwassenen óf voor kinderen, maar voor iedereen die gelooft in de troostrijke kracht van fantasie. Naar het gelijknamige boek van Toon Tellegen.

Duur voorstelling: 90 minuten

Makers
Thomas, Sacha en Jos is het collectief van Thomas Ouwerkerk (1988), Sacha Muller (1983) en Jos Nargy (1988). Thomas, Sacha en Jos maakt volwassen voorstellingen met een jeugdige blik en jeugdvoorstellingen die zeer geschikt zijn voor volwassenen. Hun werk is beeldend en talig met een transparante speelstijl en jongensachtige energie. Lief zonder zoetsappig te zijn en tegelijkertijd stoer en slim. Eind 2018 ontving Jos de Piket Kunstprijs: een prijs voor professionele, jonge, veelbelovende kunstenaars.

 

 • Quotes

 • Credits

 • “Surrealisme typeert Tellegens vertelling en surrealistisch is ook deze voorstelling, die even genietbaar is voor ouders als voor hun kinderen.” Het Parool ★★★★.

  “Mijn Vader is aldus een kleine ode aan de fantasie en overlevingskracht, door deze jonge theatermakers vindingrijk en liefdevol uitgewerkt.” Volkskrant ★★★★”

  “Het is grappig, het is ontroerend, het is poëtisch. Maar bovenal is het een prachtige, fantasierijke verbeelding van de idealisering door een kind van een vader die hij tot mythische proporties laat uitgroeien. Waarbij hij hem veel groter maakt dan hij in werkelijkheid is.” Theaterkrant.

 • Door: Thomas, Sacha en Jos
  Eindregie: Steef de Jong
  Tekst: Toon Tellegen
  Tekstbewerking: Jos Nargy
  Spel: Sacha Muller, Jos Nargy,Thomas van Ouwekerk
  Muziek: Arend Bruijn, Sacha Muller
  Vormgeving: Hiske de Goeie, Thomas Ouwerkerk
  Foto’s: Kamerich & Budwilowitz, EYES2
  Met dank aan: Seline Gosling, Jannet van Lange, Leo Sterrenburg, John de Weerd

Geef een reactie

Of deel Mijn vader op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Mijn vader Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.