Maas theater dans podium

Gesprek tussen mens en muur
 • fysiek theater
 • XL
Speellijst / tickets

Een bewegingsvoorstelling van Floor van Leeuwen

Klik hier voor combitickets Circusdriedaagse zaterdag: Engel (8+) en Muur (XL)

In de eerste voorstelling van theatermaakster Floor van Leeuwen (o.a. Schwalbe) bewegen 16 performers 2 uur lang naar de achterwand van een theater toe. Met lichte tred, doch vastberaden. Sommigen zijn jong, anderen een flink pak ouder. Weer anderen zweven daar ergens tussenin. Elke performer rent, stapt en springt in een eigen tempo, maar doet dat vooral samen met de anderen – in een collectief ritme, als één deinend lichaam. Onderweg ontspint zich een meerstemmig gesprek tussen mens en muur. Wij, het publiek, kijken naar de muur en de ruggen van de spelers. We horen het ritme van hun voeten. We voelen de energie van de groep. Dan wild, dan weer kalm, maar altijd met diezelfde vastberadenheid.

Muur is niet zozeer een tragische metafoor voor de kleinheid van de mens als wel een gezamenlijke poging om hoopvol te zijn in het licht van wat ons moedeloos dreigt te maken.

Inleiding Muur
Vooraf aan de voorstelling Muur verzorgt theatermaker Floor van Leeuwen een korte inleiding van 15 minuten, als een oefening tot kijken. Deze interactieve inleiding bestaat uit een aantal eenvoudige kijk-, en luisteropdrachten die je een ander perspectief meegeven om het werk te ervaren. De inleiding start om 20:00 uur. Let op! Er is maar beperkt plek, dus vergeet niet te reserveren om verzekerd te zijn van een plek.
> Ga je alleen naar Muur? Dan kun je bij het reserveren van je voorstellingsticket ook een gratis ticket voor de inleiding kiezen.
> Ga je voor de combiticket Engel en Muur? Mail dan naar kassa@maastd.nl om een gratis ticket voor de inleiding te reserveren.

Floor van Leeuwen
Floor van Leeuwen maakt en speelt bij theatercollectief Schwalbe, onderdeel van Theater Rotterdam, dat in 2014 de BNG Nieuwe Makersprijs won met hun voorstelling Schwalbe zoekt Massa. Ook speelt Floor bij o.a. Third Space van Lotte van den Berg en Boogaerdt & van der Schoot, deed ze de eindregie voor Rare Birds van Un Loup pour l”Homme en werkte eerder met theatermakers als Tim Etchells en Lucas de Man.

Bauke Lievens over Muur als circusvoorstelling
“Muur is een frisse kruising tussen performancekunst, mime en hedendaags circus. Tegelijk daagt de voorstelling ook de gebruikelijke labels uit waarmee we die respectievelijke genres meestal karakteriseren, net omdat Floor Van Leeuwens werk zoekt naar de raakpunten tussen die genres. (…) De voorstelling kan gelezen worden als een vraag aan meer traditionele vormen circus, waarin de mens steeds als supermens verschijnt. Wat de toeschouwer niet ziet, is de fysieke prijs die de individuele performer betaalt voor een dergelijk vertoon van bovenmenselijk kunnen.”

Circusdriedaagse
MUUR is onderdeel van de Circusdriedaagse. Drie dagen lang circus! Ook dit jaar nemen verschillende internationale circusgezelschappen het Maaspodium over met een gevarieerd programma van 16 t/m 18 november. Circus, dans, acrobatiek en bewegingstheater. Hoog in de lucht en laag bij de grond. Spectaculair ver en recht voor je neus. Verbaas je over de kracht van de acrobaten en luister naar de verhalen van de net afgestudeerde circusmakers.

>> Klik hier voor combitickets Circusdriedaagse zaterdag: Engel (8+) en Muur (XL)
>> Klik voor het gehele programma

 • Quotes

 • Credits

 • “Muur heeft dezelfde hypnotiserende kracht die minimal music kan hebben maar voegt daar een fysiek element aan toe. En ondanks alle individuele verschillen keken we naar één pulserend lichaam, dat met het lichtvoetig bewegen op de dansvloer zijn eigen muziek voortbracht.”
  Theaterkrant ★★★

 • Door: TENT Circustheater producties, Veem Huis voor Performance
  Regie:
  Floor van Leeuwen
  Spelers: Marie Groothof, Koen van der Heijden, Hendrik van Maele, Petra Steindl, Josse De Broeck, Felix Zech, Hali Neto, Elliot Dehaspe, Maria Madeira, Petra Roelfzema, Silbe Mijnlieff, Jasmijn Obispo, Levi de Kleer, Petra Eikelenboom en Erwin Boschmans
  Lichtontwerp: Pablo Fontdevila
  Dramaturgische ondersteuning:
  Oscar van der Kruis, Bauke Lievens
  Regieassistent: Louis Janssens
  Kostuum:
  Lotte Sterringa
  Ontwerp: Hanneke Meijers
  Video: 
  Paulien Oltheten 

Geef een reactie

Of deel Muur op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Muur

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.