Maas theater dans podium

Gesprek tussen mens en muur
 • fysiek theater
 • XL
Speellijst / tickets

Een bewegingsvoorstelling van Floor van Leeuwen

In de eerste voorstelling van theatermaakster Floor van Leeuwen (o.a. Schwalbe) bewegen 16 performers 2 uur lang naar de achterwand van een theater toe. Met lichte tred, doch vastberaden. Sommigen zijn jong, anderen een flink pak ouder. Weer anderen zweven daar ergens tussenin. Elke performer rent, stapt en springt in een eigen tempo, maar doet dat vooral samen met de anderen – in een collectief ritme, als één deinend lichaam. Onderweg ontspint zich een meerstemmig gesprek tussen mens en muur. Wij, het publiek, kijken naar de muur en de ruggen van de spelers. We horen het ritme van hun voeten. We voelen de energie van de groep. Dan wild, dan weer kalm, maar altijd met diezelfde vastberadenheid.

Muur is niet zozeer een tragische metafoor voor de kleinheid van de mens als wel een gezamenlijke poging om hoopvol te zijn in het licht van wat ons moedeloos dreigt te maken.

Makers
Floor van Leeuwen maakt en speelt bij theatercollectief Schwalbe, onderdeel van Theater Rotterdam, dat in 2014 de BNG Nieuwe Makersprijs won met hun voorstelling Schwalbe zoekt Massa. Ook speelt Floor bij o.a. Third Space van Lotte van den Berg en Boogaerdt & van der Schoot, deed ze de eindregie voor Rare Birds van Un Loup pour l”Homme en werkte eerder met theatermakers als Tim Etchells en Lucas de Man.

Circusdriedaagse!
Circunstruction is onderdeel van de Circusdriedaagse. Drie dagen lang circus! Ook dit jaar nemen verschillende internationale circusgezelschappen het Maaspodium over met een gevarieerd programma van 16 t/m 18 november. Circus, dans, acrobatiek en bewegingstheater. Hoog in de lucht en laag bij de grond. Spectaculair ver en recht voor je neus. Verbaas je over de kracht van de acrobaten en luister naar de verhalen van de net afgestudeerde circusmakers.

>> Klik hier voor combitickets Circusdriedaagse zaterdag: Engel (8+) en Muur (XL)
>> Klik voor het gehele programma

 • Quotes

 • Credits

 • “Muur heeft dezelfde hypnotiserende kracht die minimal music kan hebben maar voegt daar een fysiek element aan toe. En ondanks alle individuele verschillen keken we naar één pulserend lichaam, dat met het lichtvoetig bewegen op de dansvloer zijn eigen muziek voortbracht.”
  Theaterkrant ★★★

 • Door: TENT Circustheater producties, Veem Huis voor Performance
  Regie:
  Floor van Leeuwen
  Spelers: Marie Groothof, Koen van der Heijden, Hendrik van Maele, Petra Steindl, Josse De Broeck, Felix Zech, Hali Neto, Elliot Dehaspe, Maria Madeira, Petra Roelfzema, Silbe Mijnlieff, Jasmijn Obispo, Levi de Kleer, Petra Eikelenboom en Erwin Boschmans
  Lichtontwerp: Pablo Fontdevila
  Dramaturgische ondersteuning:
  Oscar van der Kruis, Bauke Lievens
  Regieassistent: Louis Janssens
  Kostuum:
  Lotte Sterringa
  Ontwerp: Hanneke Meijers
  Video: 
  Paulien Oltheten 

Geef een reactie

Of deel Muur op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.