Maas theater dans podium

Alles onder controle?
 • 6+
 • fysiek theater
Speellijst / tickets

“om stil van te worden.” Theaterkrant

Elke dag fietst hij stipt om 17.00u met een volle thermosfles, gesmeerde boterhammen en de krant naar zijn werk. Hij installeert zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Checken of alles netjes onder controle is, niemand ongeoorloofd door de gangen loopt en het allerbelangrijkste, of de deuren wel dicht zijn. Als blijkt dat er één onwillige deur is die zich keer op keer niet laat sluiten, kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij gaat naar binnen.

De Nachtwaker is objecttheater vol absurde wendingen voor de hele familie. Zonder tekst maar mét een suggestieve soundtrack. Acteur Noël van Santen worstelt zowel live als via beeldschermen met de wereld om zich heen. Hoe doe je dat eigenlijk als verhoudingen niet meer kloppen en vertrouwde gebruiksvoorwerpen plotseling een andere betekenis krijgen?

Duur voorstelling: 60 minuten (o.v.b.)

Maker
Het Filiaal theatermakers is een Utrechts gezelschap dat voorstellingen voor families en het basisonderwijs maakt. Het enige wat zij niét doen is theater maken “exclusief voor volwassenen”. Voor hun gevoel is familietheater ruimer en groter, gevuld met universele verhalen en alle mogelijke kunstdisciplines.

EXTRA’S IN DE HERFSTVAKANTIE

Silent disco workshop
Doe mee aan de silent disco workshop! Via je koptelefoon krijg je theatrale opdrachten ingefluisterd. Kun jij geruisloos hinkelen? Of knallende herrie uitbeelden met je handen? De workshop begint na de voorstelling en duurt ongeveer een half uur. We verzamelen in de foyer. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

 

 

Maaspodiumplankje
Nog even blijven hangen? Na de voorstelling staat een plankje vol lekkers op je te wachten. Wat is het lekkerste fruit van dit seizoen? Hoe smaken geroosterde kastanjes? Komt dit brood uit eigen oven? Eet en beleef mee. Reserveer een plankje samen met je ticket!  Klein (2 pers): 7,50 euro, Middel (4 pers): 13 euro, Groot (6 pers): 19 euro.

 • Quotes

 • Credits

 • “Wat deze voorstelling zo goed maakt, is allereerst het spel van Noël van Santen. Hij speelt de nachtwaker alsof hij jarenlang de mimiek van Edwin van der Sar heeft bestudeerd waardoor hij nu schijnbaar zonder elk charisma niet alleen een lach maar ook emotie op weet te wekken.” Theaterkrant ★★★★ .

  “De Nachtwaker zit heel knap in elkaar, heeft spannende muziek en een fantasierijk verhaal waardoor je fantasie geprikkeld wordt. En dat terwijl het hele uur door de enige acteur op het podium geen woord wordt gesproken!” Bierenappelsap.

  “De voorstelling stimuleert de kinderen om hun fantasie te gebruiken, maar is tegelijkertijd ook educatief, komisch en geniaal in elkaar gezet. Mede door het grote scherm en diverse geluidseffecten, beleef je het verhaal op unieke wijze.” Ilovetheater

 • Door: Het Filiaal Theatermakers 
  Concept & regie:
  Ramses Graus
  Spel: Noël van Santen
  Compositie: Gábor Tarján
  Video: Bart Verhoeven

1 reactie op De Nachtwaker

 1. Tot op de laatste seconde magisch! Noël van Santen speelt dit zo fantastisch. Mijn man verstaat geen Nederlands en dit was perfect om samen van te genieten. Ik raad het aan voor iedereen, jong of oud – ontzettend mooi gedaan. Dit was ook onze allereerste theater bezoek en nu zijn we op slag verliefd geworden op theater, dank je wel Het Filiaal theatermakers en Noël!

Geef een reactie

Of deel De Nachtwaker op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • De Nachtwaker

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.