Maas theater dans podium

Verloren, vervaagd, vergeten
 • dans
 • XL
Speellijst / tickets

UPDATE Maas en het coronavirus: De voorstelling Nadia zal doorgaan met een verlaagde capaciteit. Voor meer informatie, klik hier.

Herinneringen zijn bevroren momenten in de tijd, bewegingen tussen heden en verleden. Nadia is een solo die het verhaal opnieuw laat beginnen en toont dat wat in de tijd verloren leek ons kan bewegen. Het verhaal vindt zichzelf terug en gaat door. Wat verloren leek, danst, deinst terug, keert zich om. Zoals het lichaam het verhaal reconstrueert, terugkeert naar het begin, naar wat was om te laten zien dat niets definitief verloren is.

Duur voorstelling: 45 min (o.v.b.). Na afloop van de voorstelling is er nog een nagesprek met Amira al Rawi en Leo Spreksel (oud artistiek directeur bij Korzo).

Maker
Amira al Rawi is een jonge danseres die zich ontwikkelt heeft als een bijzondere choreografe met een eigen verhaal. Vanaf jonge leeftijd was haar doel danseres te worden en in dat streven heeft zij veel obstakels overwonnen. Amira’s stijl is gebaseerd in de urban dans met invloeden van voguing en waacking. Haar voorstellingen hebben een persoonlijke invalshoek en zijn geënt op wat zij om zich heen ziet. In 2017 maakt Amira haar eerste voorstelling Bouie. Deze voorstelling ging over het vastzitten in een systeem en het verzet tegen maatschappelijke restricties. Nadia is Amira’s eerste solovoorstelling. Gebaseerd op haar persoonlijke levensverhaal wil zij het publiek meenemen op een reis vol strijd maar ook overwinning.

EXTRA’S IN HET MAASPODIUM

Vegan Friday
Elke vrijdag is het Vegan Friday in het Maaspodium! Street food uit eigen keuken: veganistisch en verrassend. Het menu verschilt per week en de gerechten worden vers bereid door onze koks. De prijzen zijn voor ieder gerecht hetzelfde: €7,50 voor volwassenen en €5,00 voor kinderen. Wil je zeker weten dat er plek voor je is? Reserveren is zeker mogelijk en kan per mail bij Dragan Dimovski via dragan@maastd.nl.

 • Credits

 • Choreografie, dans: Amira al Rawi
  Choreografie, regie: Leo Spreksel
  Stage ontwerp: Amira al Rawi
  Licht- en geluidsontwerp: Peter Lemmens
  Zang: Karima el Fillali
  Decor: Jakob Witte
  Met dank aan: Dansschool Wesseling

  Tot stand gekomen met ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten -Urban Projecten

Geef een reactie

Of deel Nadia op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Nadia Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.