Maas theater dans podium

Heb jij ooit een wild dier zien piekeren?
 • 10+
 • dans
Speellijst / tickets

Een dansconcert waar acrobatische danstaal en rauwe live muziek elkaar ontmoeten

Kom, we trekken de natuur in. Daar gelden simpelere regels. Meedogenloos, maar subliem. Al die zorgen – hoe is de toekomst? zit mijn haar wel goed? – daar wordt een mens maar ongelukkig van. Heb je ooit een wild dier zien piekeren?

Ten Noorden van Nergens is een ontsnappingspoging. Een voorstelling over zoekende, verdwaalde, worstelende en soms gefrustreerde mensen, in een tijd waar zelf-marketing, trendwatching en populisme hoogtij vieren. Als in een onbeholpen ritueel beproeven drie muzikanten en vier dansers de grenzen van hun lijven en hun doorzettingsvermogen. Ze vuren zichzelf aan met muziek, zingen en bewegen. Op zoek naar iets basalers, een dierlijk instinctief mens-zijn. Het stemmetje in hun hoofd, dat steeds maar van alles iets moet vinden, proberen zij uit te zetten. Iemand neemt voorzichtig het woord ‘verlicht’ in de mond. Ze proberen er te komen via uitputting, fysiek tot de bodem gaan. Maar als ze alles overboord gooien, blijft er dan eigenlijk nog wel iets over?

De Dansers
De Dansers is een Utrechts gezelschap van dansers en muzikanten. Onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille maken en spelen ze dansvoorstellingen, of liever dansconcerten: organische samenkomsten van moderne dans en livemuziek.

De dans belichaamt, materialiseert, gaat op de huid zitten. Muziek intensiveert en voegt een verdiepende emotionele laag toe, die resoneert in het gehoor, het geheugen en de onderbuik. De danstaal is tactiel, openhartig, zonder franje of ijdelheid. Er wordt gewerkt met grote rennende groepsbewegingen, vloerwerk vol overgave en acrobatisch partnerwerk. De muzikale toon is rauw en ongepolijst, je voelt het breken van een stem, het stuwen van een ritme – De Dansers werken vaak samen met de band La Corneille. De groep is expert in de eerste kennismaking met dans en maakt voorstellingen voor kinderen/families en voor (jong)volwassenen.

 • Quotes

 • Credits

 • Ten Noorden van Nergens is acrobatische poëzie

  **** De Volkskrant

  Een uur lang sensationele fysieke krachtmeting

  **** De Theaterkrant

 • choreografie: Josephine van Rheenen

  Dansers: Reut Aviran, Yeli Beurskens, Blazej Jasinski, Noemi Wagner

  Muziek (live): Guy Corneille, Daan Crone, Hans Vermunt (La Corneille)

  Kostuum/ decor: Roos Matla

Geef een reactie

Of deel Ten Noorden van Nergens op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Ten Noorden van Nergens
 • Ten Noorden van Nergens

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.